У понеділок, 26 червня, стартували закриті кваліфікації до чемпіонату світу з кіберспортивнох дисципліни Dota 2 - The International 2017.

Раніше Знай.Спорт повідомляв результати першого, другого і третього днів відбіркових. Зараз же практично у всіх регіонах (крім Китаю) стали відомі володарі путівок в Сіетл.

У плей-офф СНД-регіону команда Empire не залишила жодних шансів іншим колективам, не віддавши жодної карти по ходу другого етапу закритих кваліфікацій. У фіналі Імперці розгромили Team Spirit з рахунком 3:0, і таким чином тепер вони разом з Virtus.Pro (які отримали прямий інвайт) представлятимуть свій регіон на The International 2017.

В європейських відбіркових володаря другої путівки (першу здобула Team Secret ще на груповій стадії) було передбачити дуже складно. В результаті, цим щасливчиком стала команда, яка подолала нелегкий шлях протягом усіх кваліфікацій - Planet Dog (PD пройшли в закриті відбіркові, як переможці відкритих кваліфікацій). Спершу вони програли протистояння в віннерах команді mousesports, однак після цього почали поступово просуватися по нижній сітці, а в фіналі взяли реванш у греків з Маузів.

У регіоні Південно-Східної Азії розігрувалося відразу три путівки на TI7. Після успіху TNC Pro gaming на груповому етапі, з ними разом в Сіетл полетять команди Fnatic і Execration. А головним невдахою цього відбору можна назвати колектив Clutch Gamers, який спершу програв у фіналі вехньої сітки, а пізніше упустив свій шанс поїхати до чемпіонату світу, поступившись і в лузерах.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок
Показати ще

Другу путівку від північноамериканського регіону (після успіху NP на груповій стадії) виграла команда Digital Chaos. DC впали в нижню сітку після поразки в фіналі віннерів від Team Freedom, однак, обігравши Complexity в лузерах, знову отримали свій шанс в матчі c Freedom. У гранд-фіналі Digital Chaos не залишили шансів своєму суперникові, не віддавши жодної карти - 3:0.

У Південній Америці колектив Infamous з Перу здивував весь світ своєю грою в плей-офф. Перуанські дотери пройшлися катком по всім суперникам, закінчивши другу частину закритих відбіркових з результатом 7:0 по картах. У фінальному протистоянні були биті більш імениті бразильці з SG e-sports.

Єдиним регіоном в якому ще проходять матчі кваліфікації залишається Китай. Нагадаємо, що на груповій стадії путівку в Сіетл собі вже забезпечив колектив IG.Vitality. Тепер до нього приєдналася ще одна команда - LGD Forever Young. LFY впевнено пройшли плей-офф, обігравши спочатку Vici Gaming, а пізніше EHOME.Keen. Остання путівка на TI7 розіграється вже зовсім скоро в фіналі нижньої сітки.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай.Спорт публікував онлайн-трансляції закритих кваліфікацій The International 2017.

Фото: Getty Images