У Ростові (Ярославська область, РФ) трьох виховательок православного притулку в селі Мосейцево судять за вбивство дівчинки і знущання над дітьми.

Про це пише "Медуза".

Православний притулок заснували в 2000 році Людмила Любимова (за однією з версій, вона зважилася на це, після того, як пішла від чоловіка, який її бив), Раїса Гусманова і Гюзель Семенова.

У притулку виховували шістьох прийомних дітей Любимової. Іноді в ньому зупинялися або жили інші люди, в тому числі з неповнолітніми дітьми. З самого початку мешканці притулку були дуже закриті, ні з ким не спілкувалися, крім один одного. З місцевим священиком засновниці посварилися.

Притулок вже потрапляв в кримінальну хроніку. У 2008 році скотник притулку Михайло Вахнов вирішив проводити жінку, яка тут жила і направлялася до Москви — і по дорозі вбив її. У січні 2009-го його засудили до 16 років в'язниці. Провину він повністю визнав.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

У 2011-му з притулку втекла жінка, у якої діагностували психіатричний розлад. Вона заявила, що схоже, що дівчаток з притулку змушують займатися проституцією. Правоохоронці почали перевірку, але підтверджень інформації не знайшли. Любимова навіть виграла суд місцевої "Комсомолки", яка написала про це.

У березні 2017 року 56-річну Наталію Рогову, яка жила в притулку, суд оштрафував (і звільнив від відповідальності за закінченням терміну давності) за погане поводження з малолітніми. Вона била трьох своїх прийомних дітей, виривала їм волосся і ставила на коліна.

У листопаді 2014 року в притулку до смерті побили 13-річну доньку Любимової — Тетяну. На тілі дівчинки знайшли 29 сильних травм, а причиною смерті стала черепно-мозкова травма. Тіло з моргу намагався викрасти невідомий, однак це йому не вдалося.

Гусманову, Семенову і Любимову звинувачують у поганому поводженні з малолітніми, катуваннях та побиттях, які призвели до смерті з необережності. Жінок заарештували, Любимову пізніше суд перевів під домашній арешт у зв'язку зі станом здоров'я.

Діти з притулку підтвердили, що над ними знущалися. Дівчатка розповіли, що їх били, виривали волосся: так, щоб залишився слід у вигляді хреста.

В одному із свідчень говориться, що загиблій Тані вливали в рот окріп за те, що вона не їла гірчицю. Рани від окропу мазали гірчицею.

Звинувачення попросило засудити Гусманову і Семенову до 12 років в'язниці, Любимову — до 5,5 років.

Обвинувачені категорично заперечують провину, вони відмовилися пройти детектор брехні нібито "з релігійних міркувань" і кажуть, що "за свої гріхи відповідатимуть перед Богом".

Адвокати жінок, стверджують, що дітей не били, а проблеми зі здоров'ям у них з народження, так як вони народилися в неблагополучних сім'ях, де батьки вживають алкоголь та наркотики.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", охоронці київського "Мегамаркету" побили 15-річного підлітка і свідків інциденту, які намагалися вирішити конфлікт.