Німецький канцлер Ангела Меркель 17 березня прибула до Вашингтона, де в неї запланована офіційна зустріч із президентом США Дональдом Трампом.

Про це повідомляє "ТСН". Переговори між Трампом та Меркель спершу планували провести у вівторок. Але природа внесла свої корективи, й через погіршення погодних умов зустріч довелось перенести.

Німецькі видання зазначають, що Трамп зустрів Меркель прохолодно. Все обійшлось без поцілунків та обіймів. Вони лише обмінялись посмішками.

Переговори між лідерами пройдуть у форматі "один на один". На це відвели 25 хвилин, далі почнуться переговори у розширеному форматі. Останні мають тривати щонайменше дві години. Після 19-ї години за київським часом у Меркель та Трампа згідно з планами пройде спільна прес-конференція.

Після всіх офіційних заходів у лідерів у програмі обід й подальші переговори. Меркель не залишатиметься на ночівлю у Вашингтоні. Вже надвечір вона полетить додому.

Оточення Трампа неодноразово говорило про те, що американський президент проситиме у Меркель порад щодо відносин з Росією та російським президентом Володимиром Путіним. Обговорять вони й конфлікт на Донбасі.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, у США заявили про підтримку мирного вирішення ситуації на Донбасі, зокрема й за допомогою тимчасового транспортного обмеження.