Санкції щодо Росії через анексію Криму повинні підтримати всі країни-члени Організації Об'єднаних Націй.

Про це повідомила верховний представник ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні, передає Європейська служба зовнішніх зв'язків. Вона зазначила, що кожна країна повинна знайти можливість підтримати санкції.

"Європейський Союз залишається прихильником повної реалізації своєї політики невизнання, в тому числі за допомогою обмежувальних заходів. ЄС знову закликає країни-члени ООН розглянути можливість прийняття аналогічних заходів щодо невизнання відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН 68/262", - наголошується в повідомленні ЄС.

Могеріні сказала, що Євросоюз не визнає російські вибори на анексованому півострові. Територіальна цілісність України, за її словами, ніколи не обговорюватиметься країнами-членами союзу.

Могеріні назвала анексію Криму прямим викликом міжнародній безпеці і це може привести до серйозних наслідків для міжнародного права. Саме на загальноприйнятому законодавстві базується єдність і суверенітет всіх держав.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в Кремлі висунули умови після виконання яких, російська влада скасує визнання "паспортів" терористів "Л / ДНР".