24-річний український захисник донецького Шахтаря Олег Данченко найближчим часом стане гравцем російського Єнісею з Красноярська.

Єнісей в клубному твіттері опублікував загадку про свого нового футболіста, не називаючи його імені. В ній досить легко вгадується Данченко. Загадка загадана у вигляді листа з підказками.

"Першим моїм клубом стала команда з Парижа, правда, маленького. Там я провів кілька хороших сезонів, за що футбольний Бог віддячив мені переходом в топ-клуб своєї країни".

З 2012-го по 2015-й роки Данченко захищав кольори одеського Чорноморця. Одесу іноді називають "маленьким Парижем". З Чорноморця Олег перейшов в донецький Шахтар.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"У цьому сезоні я дебютував у Лізі чемпіонів".

Данченко дебютував у Лізі чемпіонів в поточному сезоні, провівши 90 хвилин у виїзному матчі з Гоффенгаймом, в якому Шахтар здобув перемогу з рахунком 2:3.

"У моїй команді були футболісти з чотирьох країн, усі вони - мої друзі".

До зимової перерви в основному складі Шахтаря були гравці тільки з чотирьох країн - України, Бразилії, Грузії та Нігерії. З приходом ізраїльтянина Манора Соломона країн стало п'ять.

"Один з них не так давно переїхав туди, де один музикант радить пити".

А тут, звичайно, мова про 29-річного українськогозахисника Ярослава Ракицького, який нещодавно перебрався в пітерський Зеніт. Як радить у своїй пісні відомий музикант Сергій Шнуров: "В Пітері — пити".

"Але він професіонал і, упевнений, він допоможе цій команді, а я з ним побачуся в травні і поговорю".

Єнісей зустрінеться з Зенітом в гостях у травні в рамках 30-го туру РПЛ.

В поточному сезоні Данченко відіграв за Шахтар 12 матчів у всіх турнірах, де забив один гол і віддав одну результативну передачу. Орієнтовна вартість футболіста складає €2,5 мільйона.

Як раніше писав Знай.ua, захисник збірної України Ярослав Ракицький перейшов у російський "Зеніт" з донецького "Шахтаря", за який виступав 16 років.

Вартість трансферу Ракицького не називається, проте, за чутками, вона склала приблизно 12 мільйонів євро.

Ракицький приступить до тренувань із "Зенітом" на зборі в іспанському Аліканте, який пройде з 1 по 10 лютого.

За Шахтар Ракицький виступав з серпня 2009 року. За "гірників" Ярослав провів 326 матчів і забив 14 голів. З Шахтарем уродженець Дніпропетровщини 7 разів ставав чемпіоном України і ще 6 разів вигравав Кубок України.

Також на рахунку Ракицького 54 матчі і 4 голи за збірну України, з якою центральний дефендер брав участь у чемпіонатах Європи 2012 та 2016 років.

Данило Сікан
Данило Сікан

Як повідомляється на офіційному сайті клубу, контракт розрахований на три роки.
В поточному сезоні Сікан виступав переважно в чемпіонаті U19 (10 матчів, 5 голів). Гравець збірної України U19. 12 серпня 2018 року дебютував за першу команду "Карпат" у поєдинку Прем'єр-ліги з "Зорею".
Як повідомляв портал Знай.ua, Ярмоленко став найдорожчим футболістом світу.