Шотландський Селтік оголосив про підписання контракту з українським вінгером львівських Карпат Мар'яном Шведом.

Угода розрахована на 4,5 роки, але до кінця цього сезону 21-річний футболіст буде грати за Карпати на правах оренди.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Трансфер Шведа оцінюється в 2 мільйони євро. Раніше повідомлялося, що на талановитого гравця націлене Динамо і ряд турецьких клубів.

В поточному сезоні Мар'ян забив 8 голів і зробив 3 результативні передачі, а також дебютував у збірній України.

Головний тренер Селтіка Брендан Роджерс раніше заявив, що в клубі розраховують на новачка лише з літа.

"Пишаюся тим, що став першим українцем в історії Селтіка. Віддам всі сили, щоб стати для інших українських футболістів прикладом і відкрити дорогу сюди.

Сподіваюся, вже з літа буду допомагати своїй новій команді і приїду повністю готовим. Поки ж я відчуваю необхідність допомогти Карпатам в їх боротьбі в УПЛ. Крім того, радує, що кольори Карпат і Селтіка повністю збігаються.

Сподіваюся, виступи в новій команді допоможуть мені частіше викликатися в національну збірну. Для мене це дуже важливий крок у кар'єрі", - сказав Швед.

Перехід Карраскаля з Карпат у Рівер Плейт

Аргентинський Рівер Плейт досяг домовленостей з львівськими Карпатами стосовно оренди колумбійського хавбека "зелено-білих" Хорхе Карраскаля до 31 грудня 2019 року.

4-разовий і чинний володар Кубка Лібертадорес отримає право на викуп футболіста після закінчення орендної угоди.

За галичан Карраскаль зіграв 38 матчів, в яких забив 6 м'ячів та віддав 5 гольових передач.

За оренду латиноамериканця Карпати отримають приблизно 500 тисяч доларів, а викупити Карраскаля Рівер Плейт зможе за 3 мільйони доларів.

Відзначимо, що за Рівер Плейт також грають ще два колумбійці Хуан Кінтеро і Рафаель Сантос Борре, а тому Карраскалю забезпечена нормальна адаптація в розташуванні "мільйонерів".

Досягнення Карраскаля

Хорхе Карраскаль у листопаді 2018 року посів друге місце в рейтингу топ-5 кращих футболістів європейських чемпіонатів за кількістю обведень.

Про це повідомляє портал Wyscout.

Більше обведень, ніж у гравця Карпат, тільки у півзахисника Ніцци Аллана Сен-Максимена – 170 (з яких 76% - успішні).

Карраскаль займає друге місце з 126 мазками, обігнавши півзахисника Мілана Сусо, а також зіркового нападника Парі Сен-Жермен Неймара.

Перша п'ятірка рейтингу виглядає наступним чином:

1. Аллан Сен-Максимен (Ніцца) – 170 (76%)

2. Хорхе Карраскаль (Карпати) – 126 (70%)

3. Сусо (Мілан) – 118 (87%)

4. Неймар (ПСЖ) – 117 (69%)

5. Вілфрід Заа (Крістал Пелас) – 117 (69%)

Як повідомляв портал Знай.ua, київське Динамо і донецький Шахтар у Кубку України зустрінуться вже на стадії чвертьфіналу.