Росія створила копію елітного 1-го оперативного загону спеціального призначення "Дельта" сухопутних сил США, більш відомого як спецпідрозділ "Дельта". Двоє бійців нового підрозділу загинули в Сирії.

Про це повідомляє Nationalinterest. Новий російський спецпідрозділ назвали Командування сил спеціальних операцій або скорочено КССО. Убиті бійці спеціалізувалися на координації роботи з військово-повітряними силами при нанесенні авіаударів.

Генштаб РФ вперше заговорив про групу в березні 2013 року. Бійці підрозділу дуже швидко вчаться і вже мають на своєму рахунку значний бойовий досвід. Російське спецпідрозділ не має сучасного обладнання і значного фінансуванням, як американська "Дельта".

За попередньою інформацією, Кремль задіяв бійців КССО під час анексії Криму в 2014 році. Вони і стали прототипом "зелених чоловічків".

"Першим бойовим застосуванням КССО виявилася досить пам'ятна анексія Криму, особливо захоплення в початковій її фазі Парламенту Криму, - розповів фахівець Центру військово-морського аналізу Майк Кофман.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Елітний підрозділ активно використовують в Сирії. Бійці брали участь в різні спецопераціях - від евакуації бортового самописця збитого в листопаді 2015 року російського Су-24М до розвідки цілей для ударів крилатими ракетами, організації диверсій, ліквідації важливих цілей, а також при проведенні операцій відплати проти угруповань бойовиків.

Загін КССО зіграв ключову роль в боях за Пальміру навесні 2016 року і під час прориву урядових війська Асада в сторону Алеппо.

На сьогоднішній день російський спецзагін налічує дві тисячі бійців і лише віддалено нагадує "Дельту". Але Моква активно продовжує його посилення.

"КССО являє собою відносно нове доповнення до російського набору інструментів. Головна філософія цього командування полягає в підготовці згуртованої команди, а не окремих бійців. Існують п'ять напрямків, в яких спеціалізуються окремі підрозділи, проте всі бійці освоюють основні навички, які включають в себе стрибки з парашутом, пірнання, ведення міських боїв, а також захист військового керівництва в зонах бойових дій ", - сказав Кофман.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, НАТО перекинув на територію Естонії додатковий військовий контингент.