Українці надають перевагу домашній їжі, лише третина хоча би раз на місяць харчується у закладах.

"Соціологічне опитування проводив Київський міжнародний інститут соціології (КМІС)", - повідомляє сайт "Інтерфакс-Україна".

Дослідження проводилось по всій Україні, окрім території анексованого Кримі та окупованого Донбасу.

Всього в опитуванні взяли участь 2040 респондентів віком від 18 років.

Учасників анкетування запитали, як часто вони харчуються поза домом та яких закладам надають перевагу.

За останні 30 днів лише третина опитаних українців споживали їжу, приготовану кимось іншим.

Найчастіше від домашніх перекусів відмовляються студенти та працівники, що відвідують буфети та кафетерії під час обідньої перерви.

Рідше українці вечеряють у кафе та інших закладах громадського харчування, а от модні у Європі сніданки поза домом взагалі не популярні в Україні.

Кафе, ресторани, бістро та ін. обирають люди віком до 40 років, старше покоління надає перевагу домашній їжі.

Найчастіше українці обідають у буфетах, закладах швидкого харчування, купують готову кулінарію у супермаркетах.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", через кризу росіяни почали менше пити у барах - опитування.