Британська компанія Rolls-Royce, яка спеціалізується на виробництві люксових автомобілів, вивела на тести свій перший в історії кросовер. Він повинен викликати чималий інтерес у багатіїв по всьому світу.

Про це повідомляє Motor1. Нова модель отримала назву Cullinan і громадськості його планують представити в 2018 році.

Зазначається, що ім'я автомобіля ще не остаточно затвердили і його можуть змінити перед запуском серійного виробництва. Кросовер Rolls-Royce збереже фірмові риси автомобільного бренду.

У нього буде традиційна хромована решітка радіатора, а задні двері відкриватимуться проти руху. Довжина кросовера складе п'ять метрів, але він буде коротше за Phantom.

За попередньою інформацією, Cullinan оснастять віртуальної панеллю приладів. Ймовірно він отримає систему автономного руху, як і у BMW 7 Series 2016.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Кросовер оснастять бензиновим силовим агрегатом V12 об'ємом 6,75 літрів. Такі ж двигуни ставлять на нове покоління Phantom. Мотор працюватиме в парі з 8-ступінчастою АКПП.

Компанія планує випустити і гібридну версію автомобіля. Але чекати Cullinan з дизельним двигуном все ж не варто.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, компанія Tesla шукає додаткове фінансування перед запуском в серійне виробництво Model 3. Для цього планується знайти інвестиції на суму в один мільярд доларів.