Визначилася заявка київського Динамо на матчі плей-офф Ліги Європи, в якій столичний гранд в рамках 1/16 фіналу зіграє з грецьким Олімпіакосом.

Повністю список команди Олександра Хацкевича виглядає так:

Голкіпери: Георгій Бущан, Денис Бойко, Артур Рудько, Володимир Маханьков

Захисники: Віталій Миколенко, Сидиклей, Йосип Піварич, Микита Бурда, Артем Шабанов, Тамаш Кадар, Денис Попов, Томаш Кенджора

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Півзахисники: Сергій Сидорчук, Че Че, Беньямін Вербич, Володимир Шепелєв, Микола Шапаренко, Віктор Циганков, Олександр Андрієвський, Денис Гармаш, Вітор Буено, Микита Кравченко, Віталій Буяльський, Георгій Цитаїшвілі, Євген Смирний, Ахмед Алібеков, Міккель Дуелунн.

Форварди: Фран Соль, Артем Бесєдін, Назарій Русин, Владислав Супряга.

Перемога Динамо над ЦСКА

Динамо успішно розпочало другий підготовчий збір в іспанській Марбельї, перегравши болгарський ЦСКА.

У першому таймі кияни грали складом, який, ймовірно, буде протистояти Олімпіакосу в матчах Ліги Європи. "Біло-сині" активно розпочали зустріч і вже на третій хвилині відкрили рахунок. Циганков на правому фланзі атаки зіграв у стінку з Вербичем, увійшов у штрафну ЦСКА і вразив ворота.

Через півгодини Динамо відзначилося вдруге, і знову активним був Вербич. Словенець виконав індивідуальний прохід і сам же точно пробив по воротах. Відзначимо роль у цьому голі іспанського нападника Франа Соля, який вміло стягнув на себе захисників, відкривши простір для балканця.

У другому таймі довгий час рахунок залишався незмінним, але Динамо все ж втретє розписалося у воротах болгар. Голом відзначився Андрієвський, чудово виконавши штрафний.

Динамо Київ - ЦСКА Софія - 3:0 (2:0)

Голи: Циганков 3, Вербич 35, Андрієвський 89

Динамо: Бойко (Бущан, 46), Кенджора (Смирний, 60), Бурда (Шабанов, 60), Кадар (Алібеков, 60), Миколенко (Сідклей, 60), Шепелєв (Сидорчук, 60), Буяльський (Кравченко, 60), Че Че (Гармаш, 60), Циганков (Андрієвський, 60), Вербич (Буено, 60), Соль (Русин, 60).

Наступний спаринг Динамо зіграє проти шведського Естерсунда у вівторок, 5-го лютого.

Заявка Шахтаря на Лігу Європи

Шахтар Донецьк опублікував список футболістів, які були заявлені на матчі плей-офф Ліги Європи.

У списку опинилися 25 футболістів, серед яких зимові новачки "гірників" Валерій Бондаренко і Манор Соломон.

Інша зміна в порівнянні з літньою заявкою на Лігу чемпіонів — присутність у списку Максима Малишева. У свою чергу, відсутні Ярослав Ракицький і Олег Данченко, які перебралися в російські Зеніт і Єнісей, а також бразилець Маркіньос Сіпріано.

Ізраїльтянин Соломон дебютував за чемпіонів України у вчорашньому контрольному матчі проти данського Хобро (2:1). У цьому ж поєдинку дебютував також Бондаренко.

Перший матч 1/16 фіналу Ліги Європи проти Айнтрахта підопічні Паулу Фонсеки зіграють 14 лютого в Харкові, другий — через тиждень, 21 лютого у Франкфурті.

Воротарі: Андрій П'ятов, Олексій Шевченко, Олег Кудрик

Захисники: Богдан Бутко, Сергій Кривцов, Давид Хочолава, Валерій Бондаренко, Іван Ордець, Микола Матвієнко, Ісмаїлі;

Півзахисники: Тарас Степаненко, Тайсон, Дентіньо, Марлос, Максим Малишев, Манор Соломон, Алан Патрік, Веллінгтон Нем, Майкон, Андрій Тотовицький, Сергій Болбат, Віктор Коваленко, Фернандо;

Нападники: Оларенважу Кайоде, Жуніор Мораес.

Як раніше писав Знай.ua, захисник збірної України Ярослав Ракицький перейшов у російський "Зеніт" з донецького "Шахтаря", за який виступав 16 років.

Вартість трансферу Ракицького не називається, проте, за чутками, вона склала приблизно 12 мільйонів євро.

Ракицький приступить до тренувань із "Зенітом" на зборі в іспанському Аліканте, який пройде з 1 по 10 лютого.

За Шахтар Ракицький виступав з серпня 2009 року. За "гірників" Ярослав провів 326 матчів і забив 14 голів. З Шахтарем уродженець Дніпропетровщини 7 разів ставав чемпіоном України і ще 6 разів вигравав Кубок України.

Також на рахунку Ракицького 54 матчі і 4 голи за збірну України, з якою центральний дефендер брав участь у чемпіонатах Європи 2012 та 2016 років.

Данило Сікан
Данило Сікан

Як повідомляється на офіційному сайті клубу, контракт розрахований на три роки.
В поточному сезоні Сікан виступав переважно в чемпіонаті U19 (10 матчів, 5 голів). Гравець збірної України U19. 12 серпня 2018 року дебютував за першу команду "Карпат" у поєдинку Прем'єр-ліги з "Зорею".
Як повідомляв портал Знай.ua, Ярмоленко став найдорожчим футболістом світу.