Громадська думка змусила Петра Порошенка піти на поступки блокадників.

Таку думку висловив український журналіст Сергій Рахманін, передає ZN.UA.

Він упевнений, що Порошенко переконали піти на поступки блокадника кілька аргументів: підтримка населення блокади Донбасу, реакція місцевих рад, безпорадність силовиків і відсутність реального впливу Банкової на місцеву владу.

Порошенко уважно стежив за реакцією населення. Було відомо, що спочатку тільки 7% населення підтримували блокадників, після підтримка зросла в рази. "Він повинен був перехопити ініціативу, не відмовляючи собі при цьому в задоволенні жорстоко розкритикувати ініціаторів блокади", - сказав журналіст.

Також джерела, близькі до оточення президента стверджували, що блокада Порошенко серйозно налякала. "Громадська думка - проти нього. Його нездатність контролювати ситуацію ставала очевидною. І для населення, і для Заходу. Чим довше він тягнув з рішенням, тим слабкіше ставав", - сказав Рахманін.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

У разі затягування ситуації Україні погрожували дострокові парламентські вибори, яких Порошенко хотів уникнути.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що блокада заганяє українські підприємства до агресора.