Прокуратура в Парижі розслідує стрілянину в аеропорту Орлі як теракт.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на прокурора Франсуа Моленса.

"По-перше, вибір мети: напад на військовослужбовців, які забезпечують безпеку в рамках операції Sentinelle, відповідає рекомендаціям організацій джихадистів", - заявив прокурор.

Він зазначив, що радикалізація злочинця під час відбування покарання і заклик до Аллаха схилили правоохоронців до версії теракту.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", інцидент стався 18 березня. Злочинець намагався відібрати у військових зброю, але його застрелили. Перед смертю чоловік кричав, що готовий померти за Аллаха.

Популярні новини зараз
З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Після події поліція евакуювала пасажирів терміналу і заборонили громадянам їхати в аеропорт. Пізніше повідомлялося, що даний інцидент буде розслідувати антитерористична прокуратура. Правоохоронці перевірили і встановили особу нападника. Раніше, він був причетний до мінімум трьох подібних подій.