Головними темами саміту "Великої двадцятки" у Німеччині стануть торгівля і курсова політика. Якщо США все ж наважаться на тарифні бар'єри, це означатиме особистий провал канцлера Німеччини Ангели Меркель перед виборами.

Про це розповів Олексій Їжак у статті для "Дзеркала тижня".

На думку експерта, США та Німеччині вдасться уникнути торгової війни та знайти компроміси щодо тарифів та валютних курсів. Однак переговори про Трансатлантичне торговельне та інвестиційне партнерство навряд перезапустять найближчим часом.

"Якщо торгові війни розпочнуться, ЄС змушений буде шукати партнерів в Азії. Навряд торговельне та інвестиційне зближення за спиною США - та перспектива, яку хотіли б бачити у Вашингтоні", - зазначив Їжак.

Зазначимо, що саміт "Великої двадцятки" відбудеться у німецькому Гамбурзі 7-8 липня 2017 року. Парламентські вибори у Німеччині, на яких Меркель висуватиметься вчетверте, проведуть 24 вересня.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", президент США Дональд Трамп може скоротити військову допомогу для Центрально-Східної Європи.