Через сильні смоги, які не дають життя пекінцям, влада Китаю вирішила відмовитися від використанні в місті електростанцій, що працюють на вугіллі, натомість для забезпечення Пекіна енергією використають природний газ.

Про це повідомив прем'єр-міністр Китаю Лі Кецян, - передає BBC.

У Пекіні оголосили про припинення функціонування останньої електростанції на вугіллі. В уряді пообіцяли повернути громадянам ясне небо та чисте повітря.

Це перше місто у Китаї, де всі електростанції переведуть на роботу на природному газі.

Проте така спроба – це лише перший крок на шляху до повернення нормальної екології в місті. Крім електростанцій, повітря забруднюють також і інші підприємства, кількість яких останніми роками лише збільшується.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", забруднення повітря в Китаю в чотири рази перевищує максимальний допустимий поріг.