Арсенал зброї, знайдений учора співробітниками СБУ поблизу Запоріжжя, в селі Широкине в ангарах колишнього учбового центру льотної підготовки ім. Покришкіна, призначався для утилізації, а не є схованим.

Про це у соціальній мережі Facebook повідомила координатор проекту "Медійна ініціатива за права людини" Ольга Решетилова.

За іі інформацією, територія, де виявили склад боєприпасів, ще в 2014 році рішенням ради оборони Запорізької ОДА передана в тимчасове користування 37 батальйону територіальної оборони. Військові зробили ремонт і дислокувалися тут до останнього часу, повертаючись в Широкине після ротацій в АТО.

"В одну з таких ротацій з Авдіївки ще у 2014 році батальйон привіз з собою непридатні для використання боєприпаси, які були видані їм на складах РАО і знаходилися на балансі бату. У 2015 році ці непридатні боєприпаси були виявлені під час планової перевірки військової частини (а на той час з підрозділу ТРО батальйон перетворився на окремий мото-піхотний і став окремою вч) комісією, до складу якої входили представники ВСП, військової прокуратури і СБУ. Комісія склала акт на утилізацію, а боєприпаси опечатала. З того часу опечатаний бк так і лежить в Широкиному", – йдеться в повідомленні.

Незважаючи на всі запити командування щодо необхідності його утилізації, робити цього ніхто не поспішав, але про наявність складу з боєприпасами знали всі силові відомства області.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Зараз 37 батальйон увійшов складу 56 бригади і переїжджає на постійну дислокацію на Донеччину. Боєкомплект залишається в ангарі, його охороняють люди з числа особового складу батальйону.

Учора ж, за словами Ольги, хтось повідомив запорізьким поліцейським про нібито нелегальну зброю на території ангарів, куди згодом і приїхали силовики.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", американський сенатор Маккейн назвав види зброї, які просить надати Україні.