Секретар РНБО Олександр Турчинов зажадав, щоб українські спецслужби перевірили інформацію російських ЗМІ про поїздку в Крим європейських і українських політиків.

"СБУ повинна підготувати і подати на розгляд в РНБО перелік офіційних осіб з Європарламенту, а також політиків з країн Європейського союзу, СНД і Латинської Америки, які, за повідомленнями російських ЗМІ, прибутку з триденним візитом в анексувати Крим", - сказав Турчинов, передає прес-служба відомства.

У разі підтвердження даної інформації секретар РНБО повідомив, що стосовно цих осіб повинні бути введені санкції.

Також необхідно перевірити інформації про те, що українські політики можуть перебувати в Криму.

"У разі підтвердження інформації про участь в цій пропагандистській акції українських громадян, проти них повинні бути відкриті кримінальні виробництва", - зазначив Турчинов.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що ватажки "ДНР" та "ЛНР" Олександр Захарченко та Ігор Плотницкий відвідали окупований Крим, де представили структуру "інтеграції Донбасу до Росії".