Двох російських хакерів, 37-річного Вугара Моллачієва та 48-річного Абдурахмана Базаєва, затримали британські детективи, які займаються розслідуванням фактів відмивання грошей, отриманих незаконним шляхом.

Як повідомляється на сайті місцевої поліції, обом уже пред’явлені звинувачення у змові з метою здійснення шахрайства, помилкового представництва та відмивання грошей.

Моллачієв та Базаєв збиралися вкрасти у британських клірингових банків більш ніж двох мільйонів фунтів стерлінгів. Для крадіжки вони планували використати шкідливі комп’ютерні програми.

Після арешту чоловіків співробітники відділу боротьби з кіберзлочинністю вилучили кілька комп’ютерів, які віддали на експертизу.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", страх перед хакерською атакою змусив Нідерланди відмовитися від обробки результатів парламентських виборів за домопогою комп'ютерних систем.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще