Нічні комахи володіють відмінним зором, завдяки якому розпізнають об'єкти в темряві.

Відповідне дослідження зробили вчені, передають російські ЗМІ.

Вони вміють розрізняти перешкоди і уникати їх, розрізняти кольори, рухи, - і все це без світла. За словами дослідників, комахи використовують слабку картину зоряної поляризації, що створена Місяцем. Для переміщення, у якості орієнтирів, вони використовують сузір'я. Дослідники вивчили фізіологію нервових ланцюгів у зорових центрах мозку деяких комах.

Таким чином, нічна бджола Megalopta genalis має крихітні очи. Вона поглинає п'ять фотонів у темряві і може з легкістю літати в густому тропічному лісі, після чого безперешкодно повертається до своєго гнізда.

Метелик Deilephila elpenor вночі розрізняє кольори. Нещодавно вчені з'ясували, що даний вид чешуйчатокрилих використовує нейрони для розпізнавання об'єктів у темряві.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", британські вчені з'ясували, що кров людей приваблює комарів з-за спадкових генів, що відповідають за запах тіла.