Популісти, а також відсутність ефективної комунікації між реформаторами і українським суспільством заважає проведенню реформ в країні.

Таку думку висловив співголова Групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні Лєшек Бальцерович, пише "Новое Время".

Як зазначив польський реформатор, у нього немає повної інформації. Він не може відповісти на питання про те, що саме гальмує приватизацію, чому не створено ринок землі. Водночас, він упевнений, що популісти перемогли, залякавши реформаторів.

"Відкрити ринок землі не можна. Спочатку потрібно налагодити комунікацію і пояснити суспільству, чому не слід підтримувати популістів", - пояснив він.

Бальцерович сподівається, що це вдасться зробити у поточному році.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо, Бальцерович пообіцяв забрати привілеї у великого бізнесу в Україні та надати їх дрібному, щоб зрівняти умови.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", більшість українців скептично ставляться до нових реформ. Згідно з даними Фонду Демократичні ініціативи та Центру Разумкова лише третина громадян вірять в те, що реформи принесуть успіх.