Норвезький біатлоніст Йоганнес Бо вперше в кар'єрі виграв Малий Кришталевий глобус у програмі спринтерських гонок.

У спринті на етапі в американському Солт-Лейк-Сіті 25-річний Бо показав п'ятий результат. Цього вистачило норвежцю для того, щоб достроково стати переможцем заліку Кубка світу в цій дисципліні.

Після семи етапів Бо на 130 очок випереджає найближчого переслідувача росіянина Олександра Логінова, який втратив теоретичні шанси обійти норвежця до кінця сезону.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Зазначимо, що спринтерську гонку в Солт-Лейк-Сіті виграв норвежець Крістіансен. З українців кращим став Дмитро Підручний, який, допустивши чотири промахи (по два на стрільбі лежачи і стоячи), фінішував на 33 місці.

Перемога збірної Німеччини

Жіноча збірна України взяла участь у естафетній гонці 7-го етапу Кубка світу у Кенморі (Канада). Юлія Джима і Юлія Журавок, які виступали на першому і другому етапах, обійшлися без штрафних кіл, але були повільними на лижні. Не третьому етапі коло штрафу заробила Надія Бєлкіна, а фінішер української збірної Яна Бондар на заключній стрільбі не закрила відразу дві мішені.

Яна цілком могла стати круговою, але завдяки помилці лідера все-таки добігла до фінішу 14-ю.

Перемогу з колом штрафу у Лаури Дальмайєр на заключній стрільбі здобула збірна Німеччини. Срібну медаль виграли норвежки, за яких фінішувала Марта Ройселанд, а "бронзу" виборола збірна Франції.

Чоловіча естафета в Кенморі

Чоловіча збірна України другий раз поспіль посіла сьоме місце в естафеті. Підопічні Юрая Санітри могли опинитися в фінішному протоколі ще вище, якщо б не штрафне коло, яке на третьому етапі заробив Тарас Лесюк. Для 22-річного українського біатлоніста ця естафета стала дебютною на Кубку світу.

Варто відзначити успішні етапи у виконанні Артема Прими та Дмитра Підручного. Перший був стартером і показав третій результат на першій передачі естафети. Капітанові довелося після слабких етапів Семенова і Лесюка прийняти естафету десятим і повертати нашу команду в боротьбу за високі позиції, з чим він успішно впорався - 7-е місце на фініші.

Перемогу здобула збірна Норвегії, друге місце посіли французи, замкнули трійку призерів росіяни.

Перемога Йоганнеса Бо

7-го лютого у Кенморі (Канада) чоловічою короткою індивідуальною гонкою стартував сьомий етап Кубка світу.

Чергову перемогу здобув лідер загального заліку Кубка світу Йоганнес Бо. Він закрив усі мішені на двох рубежах і дуже впевнено виграв золоту медаль з відривом більш ніж дві хвилини від переслідувачів.

Ще один норвежець Ветле-Сьястад Крістіансен зайняв друге місце, трійку призерів замкнув росіянин Олександр Логінов.

Україну представили тільки три біатлоністи. Тарас Лесюк став кращим з українців у своїй дебютній гонці на Кубку світу, зайнявши 32-е місце. Також потрапив в очкову зону Артем Тищенко, у нього 34-а позиція. Сергій Семенов не закрив п'ять мішеней і посів 61-у сходинку.

Успіх Доротеї Вірер

26-го січня в італійській Антерсельві (Антхольці) жіночим персьютом продовжився шостий етап Кубка світу з біатлону.

Лідер загального заліку Кубка світу Доротея Вірер провела одну з кращих гонок в сезоні. Допустивши один промах на першому рубежі, надалі італійка ідеально пройшла дві стрільби і на четвертому колі лідирувала разом зі своєю землячкою і головною суперницею у боротьбі за Великий кришталевий глобус Лізою Виттоцці.

Вирішальним фактором на заключній стрільбі була скорострільність Вірер.

Вона на кілька секунд швидше відстрілялася ніж Виттоцці і пішла на штрафне коло в якості одноосібного лідера. Ліза поспішила наздоганяти Доротею і впустила палицю на килимку, втративши ще пару секунд. Скористалася ситуацією німкеня Лаура Дальмайєр: дворазова олімпійська чемпіонка, на відміну від італійок, закрила всі мішені на четвертому рубежі і пішла на фінішне коло третьою, одразу за спиною у Виттоцці.

Вірер після четвертого вогневого рубежа мала перевагу в 7 секунд, але відразу успішно відірвалася від переслідувачів і впевнено фінішувала першою, здобувши дебютну перемогу в 2019-му році. А Дальмайєр без особливих проблем виграла у Віттоцці боротьбу за срібло.

Україну в жіночому персьюті представила тільки Анастасія Меркушина, яка фінішувала 35-ю, набравши шість очок у загальний залік Кубка світу.

Завтра, 27-го січня, відбудеться жіночий мас-старт.

Перемога Йоганнеса Бо

25-го січня в італійській Антерсельві чоловічим спринтом продовжився шостий етап Кубка світу з біатлону.

Норвежець Йоганнес Бо демонструє просто чудову форму протягом усього сезону! Незважаючи на коло штрафу, 25-річний скандинавський біатлоніст впевнено виграв спринтерську гонку, яка стала для нього п'ятою переможною в сезоні.

Ще раз, в Оберхофі, Бо став другим.

Ще один норвежець Ерленн Бйонтегор закрив усі мішені в гонці, але програв своєму більш титулованому співвітчизнику майже 18 секунд і посів друге місце.

Міг потрапити на п'єдестал пошани семиразовий володар Великого кришталевого глобуса Мартен Фуркад, але інший француз Антонін Гігонна з колом штрафу в пасиві на фініші виграв секунду у більш точного партнера по збірній.

Порадували лідери збірної України. Капітан Дмитро Підручний допустив один промах і зайняв 19-е місце.

Ідеально пройшов обидва вогневих рубежі Артем Прима і був близький до потрапляння в десятку найсильніших, але на останньому колі на лижні програв суперникам і опинився в підсумку на 11-й позиції.

Інші українці Руслан Ткаленко і Артем Тищенко не кваліфікувалися в гонку переслідування. Ткаленко фінішував 69-м, а Тищенко 90-м.

Завтра, 26-го січня, в Антхольці (Антерсельві) відбудуться гонки переслідування. Прима і Підручний в разі ще одного успішного виступу зможуть кваліфікуватися в мас-старт, яким завершиться програма шостого етапу Кубка світу.

Зазначимо, що найсильніші біатлоністи України Артем Прима і Дмитро Підручний, потрапивши в топ-20 спринтерської гонки, випередили всіх представників збірної Росії.

Тріумф братів Бо в Рупольдінгу

17-го січня в німецькому Рупольдінгу відбувся чоловічий спринт у рамках четвертого етапу Кубка світу з біатлону.

Міг порадувати місцевих уболівальників Бенедикт Долль. Він показував дуже високу швидкість і закрив усі мішені на стрільбі лежачи. Був близький Долль до ідеальної стрільбі стоячи, але на заключному пострілі він промахнувся. На фініші німець програв трохи більше двох секунд норвежцю Тар'єю Бо, закриває всі мішені в гонці.

А Бо-старшого обігнав брат. Йоганнес зміг виграти четвертий спринт в сезоні навіть незважаючи на одну незакриту мішень на другому рубежі. Бенедикт Долль виявився третім. Француз Мартен Фуркад не зробив жодного промаху і фінішував четвертим.

Тільки один українець зумів потрапити в очкову зону. Дмитро Підручний припустився одного промаху на стрільбі стоячи, але на фінішному колі показав хорошу швидкість на лижні і замкнув топ-20.

Інші українці Артем Прима і Сергій Семенов не закрив по одній мішені на обох кордонах і зайняли 45-е та 74-е місця відповідно. Артем Тищенко закрив всі 10 мішеней, але показав 53-е час на фініші.

Перемога Йоганнеса Бо

12-го січня в німецькому Оберхофі відбулася чоловічий персьют у рамках четвертого етапу Кубка світу. Перемогу в гонці з трьома колами штрафу, здобув норвежець Йоганнес Бо.

Друге місце з одним промахом зайняв німець Арнд Пайффер. Замкнув трійку найсильніших італієць Лукас Хофер, який ідеально відпрацював на всіх вогневих рубежах.

До заключної стрільби претендував на перемогу француз Мартен Фуркад, але два кола штрафу на другій стійці відкинули його на четверте місце. П'ятим фінішував переможець спринтерської гонки Олександр Логінов. У персьюті росіянин не впорався зі стріляниною - 4 промахи.

Капітан збірної України Дмитро Підручний зумів поліпшити свою стартову позицію і фінішував 21-м. Сергій Семенов не зачепився за очкову зону, а Артем Прима після четвертої стрільби зійшов з дистанції.

Перемога Лізи Вітоцці в Оберхофі

12-го січня в німецькому Оберхофі відбулася жіноча гонка переслідування. До позавчорашнього спринту італійка Ліза Віттоцці часто залишалася в тіні своєї більш титулованої колеги по команді Доротеї Вірер. В активі Віттоцці було лише чотири подіуми на етапах Кубка світу: три рази вона піднімалася на третю позицію п'єдесталу пошани і лише одного разу - на другу.

Тим не менше, після першого "золота" в кар'єрі 23-річна спортсменка зуміла закрити 18 мішеней з 20 і повторила свій золотий успіх.

На друге місце з сьомої стартової позиції піднялася словачка Анастасія Кузьміна. Француженка Анаіс Шевальє, яка стартувала другою, знову піднялася на подіум, в цей раз на третю сходинку.

Хорошою стріляниною в черговий раз виділилася Анастасія Меркушина. 23-річна українка стала однією з трьох біатлоністок, які допустили один промах - кращий показник точності в гонці. Завдяки влучності Меркушина після старту з 35-ї позиції піднялася відразу на 19-е місце. Не впоралася зі стрільбою досвідчена Віта Семеренко, їй довелося пробігти шість кіл штрафу, що відкинуло її на 20 місць назад у порівнянні зі стартом - 26-а позиція на фініші.

Окремо варто відзначити прорив німкені Франциски Пройс. 24-річна спортсменка посіла 45-е місце в спринті, але в персьюті, незважаючи на два промахи, відіграла 39 позицій і фінішувала шостою і потрапила в квіткову церемонію.

Красуні-біатлноістки на думку Дмитра Підручного

Лідер збірної України з біатлону Дмитро Підручний розповів, кого він вважає найкрасивішими биатлонистками.

"Красивих дівчат там дуже багато. Складно виділити топ-3, не хочеться нікого ображати. Всі кажуть, що одна з найкрасивіших – Доротея Вірер. Кайса Мякяряйнен вже у віці, але тримає себе у чудовій формі. Складно назвати, хто буде третім. Першою на думку спадає Ірина Кривко", – сказав Підручний в інтерв'ю Youtube-каналу SPORT TRAVELER UA.

Доротея Вірер (Італія)

Кайса Мякяряйнен (Фінляндія)

Ірина Кривко (Білорусь)

Лідер збірної України з біатлону Дмитро Підручний розповів, кого він вважає найкрасивішими биатлонистками.

"Красивих дівчат там дуже багато. Складно виділити топ-3, не хочеться нікого ображати. Всі кажуть, що одна з найкрасивіших – Доротея Вірер. Кайса Мякяряйнен вже у віці, але тримає себе у чудовій формі. Складно назвати, хто буде третім. Першою на думку спадає Ірина Кривко", – сказав Підручний в інтерв'ю Youtube-каналу SPORT TRAVELER UA.

Доротея Вірер (Італія)

Кайса Мякяряйнен (Фінляндія)

Ірина Кривко (Білорусь)

Як повідомляв портал Знай.ua, українська біатлоністка Юлія Журавок виграла першу гонку в кар'єрі.