20 березня світ відзначає Міжнародний день щастя. Знаменну дату ввели у 2012 році.

Пропозиція запровадити подібне свято внесло на розгляд до Генеральної Асамблеї ООН крихітне Королівство Бутан з метою підтримати ідею, що прагнення до щастя об'єднує всіх людей на планеті.

Ініціативу підтримали всі 193 представника держав-членів ООН.

До речі, мешканці Бутану вважаються найщасливішими людьми на Землі. Коефіцієнт Валового національного щастя, який використовують для вимірювання якості життя, в гірському королівстві просто зашкалює.

"Визнаючи актуальність щастя і благополуччя як загальнолюдських цілей і прагнень у житті людей в усьому світі та важливе значення їх відображення у задачах державної політики, визнаючи також необхідність застосування більш комплексного, справедливого і збалансованого підходу до економічного зростання, який сприяє сталому розвитку, подоланню бідності та забезпечення щастя і благополуччя всіх народів... постановляє проголосити 20 березня Міжнародним днем ​​щастя", - йдеться в резолюції ООН.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Україна опинилася на дні рейтингу щастя ООН.