Вітамінна недостатність призводить до збою роботи організму. Найпоширеніші діагнози лікарів з-за недостатньої кількості вітамін в організмі. Іноді, нестача одного вітаміну призводить до певних порушень.

Не завжди вдається визначити самому дефіцит потрібних елементів, тому ми звертаємося за допомогою до медиків.

[[{"fid":"175326","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"2":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"560","width":"700","class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

Будь-яка зміна в раціоні може привести до нестачі певної групи вітамін, приміром ви відмовилися від продуктів тваринного походження і почали вживати тільки рослинні жири. Тому необхідно доповнювати своє харчування тими вітамінами, які можуть замінити відсутні речовини.
Певний вид дієти, зміна країни проживання, теж може призвести до збою в організмі.

Якщо ви не хочете звертатися за допомогою до лікарів, необхідно прислухатися до свого організму і визначити діагноз самостійно.
1. Стан шкіри це перший показник яких-небудь змін. Нестача вітамінів спричиняє сухість шкіри, лущення.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

2. Нігті, при дефіциті вітамінів, набувають тьмяний вигляд, виникає проблема ламкість, розшарування. Зверніть увагу на колір нігтьової пластини, вони стають блідими і на поверхні з'являються білі плями.

3. Волосся починають сильно ламатися, випадати, з'явилася лупа, червоні роздратовані ділянки, сиве волосся так само вказують на нестачу деяких вітамінів.

4. Коли різко знижується зір, особливо в темний час доби ми помічаємо знижену концентрацію то це перша ознака дефіциту вітамін в організмі. Припухлість повік, свербіж, сльози, виділення з очей - ще одні характерні ознаки того, що вам необхідно поповнити запас вітамінів.

[[{"fid":"175329","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"4":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"556","width":"1000","class":"media-element file-default","data-delta":"3"}}]]

5. Виразки на мові, кровоточивість ясен, періодична набряклість ясен вказує на дефіцит вітамін.

6. Депресія, втома, дратівливість, оніміння кінцівок, м'язова слабкість, печіння шкіри тіла, безсоння, також можуть бути одними з ознак того, що необхідно витаминизироваться.

Варто запам'ятати, що всі зовнішні зміни, що відбулися з волоссям, шкірою і нігтями – це, скоріше за все, сигнал про дефіцит найголовніших вітамінів А, Е, С і групи В. Переглянь свій раціон – слід наситити його молочними, цільнозерновими продуктами, м'ясом і рослинними оліями. Переконайся, що в добу ти вживаєш достатньо свіжих овочів і фруктів.

Наш організм часто дає сигнали про проблеми зі здоров'ям, тому варто частіше спостерігати за своїм зовнішнім і внутрішнім станом.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що редька незамінна для тих, хто хоче схуднути. Вона сприяє нормалізації рівня холестерину і багата на клітковину.