Українські державні установи та приватні особи почали регулярно отримувати листи, відправлені нібито співробітниками Державної фіскальної служби.

Про це йдеться на офіційно ресурсі кіберполіції.

У тексті невідомі під прикриттям фіскалів просять сплатити визначену суму на їхні рахунки, які нічого спільного із відомством не мають.

Правоохоронці наголосили, що якщо користувачі все таки вносять кошти, то їх автоматично перенаправляє на шкідливий сайт. Схема працює досить просто: відправник змінює адресу офіційної установи, а посадовці думають,що перераховують гроші на оплату податків.

Потім після відвідування сайту завантажується архів, хакери отримують доступ до усіх необхідних їм файлів і можуть легко зламати комп'ютер.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Частіше всього злочинці присилають лист із вимогою погасити борг у розмірі від 300 до 500 доларів, а після зламу – просять викуп, який може перевищувати тисячу доларів.

У поліції радять завжди перевірять адресу, з якої надходить повідомлення і якщо бачите підозрілі файли – ні в якому разі не відкривати їх.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що під час змагань хакерам вдалося зламати системи Windows та MacOS.