Президент України Петро Порошенко розповів, що торгова блокада Окремих районів Донецької та Луганської областей насправді виявилася операцією російських спецслужб.

Про це голова держави заявив під час п'ятого засідання Ради регіонального розвитку.

"Насправді то була не блокада ОРДЛО. Ну яка блокада, коли там дірка в кордоні з Росією в сотні кілометрів? Насправді все це виявилося спецоперацією, направленою на те, щоб виштовхнути окуповані райони українського Донбасу в Російську Федерацію", - зазначив Президент.

Крім того Порошенко додав, що рішення РНБО щодо тимчасового призупинення транспортного сполучення з окупованою територією "носило вимушений характер і воно припинило той хаос, в який блокадники намагалися занурити всю країну".

"Внаслідок блокади Україна втратила останню сферу впливу на ці території. Тим, хто хочуть відштовхнути і подарувати ці землі Путіну – це абсолютно прийнятна стратегія", - додав Порошенко.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", у результаті блокади Донбасу український бюджет втратить частину надходжень.