Колишній регіонал, а нині – лідер Опозиційного блоку Сергій Льовочкін заявив, що для повноцінних виборів місцевої влади на Донбасі треба відмовитися від силового методу, а скористатися допомогою представників ОБСЄ.

Про це він розповів в інтерв'ю "РБК-Україна".

На думку Льовочкіна, тристоронні переговори можуть дати позитивний результат для того щоб створити "легітимну" владу, яку нібито повинні визнати усі.

Втім, довіра до нових управлінців навряд чи з'явиться: політична конкуренція відсутня, місцеві ЗМІ – контролюються проросійськими "кураторами", тому як переобрати владу законно він так і уточнив.

Лідер "Опозиційного блоку" додав, що його політсила також має намір прийняти участь у виборчому процесі, і вже навіть створила власний штаб.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Виявилося, що Льовочкін націлився не тільки на просування партії в різних регіонах. Про кандидата від Опоблоку відкрито повідомити не захотів, втім не виключає, що ним може стати одіозний олігарх Юрій Бойко.

Фінансування партії списує на бізнесменів зі східних регіонів країни, але від питань про стосунки із Дмитром Фірташем та Рінатом Ахметовим ухиляється:

"Треба спитати у цих двох поважних людей", - додав він.

Про "чорну бухгалтерію" регіоналів політик також нібито нічого не знає: стверджує, що партія зникла, з нею вся звітність та фінанси, а з самим Віктором Януковичем він "не спілкувався кілька років".

Силовий розгін Майдану та початок Революції Гідності опозиціонер коментує не охоче: для зручності, звинувачує в усьому виключно екс-президента втікача, який покинув пост самовільно.

Втім, державною зрадою дії Януковича Льовочкін не вважає.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Андрій Садовий висловив думку, що найближчим часом в Україні можуть відбутися дострокові вибори.