У Києві відбулося відкриття виставки «Сучасне мистецтво Ізраїлю» за підтримки Посольства Ізраїлю в Україні. Гості заходу могли оцінити відео-роботи визнаних та молодих художників зі «святої землі».

«Ця виставка проводить паралелі між життям ізраїльтян і українців. В обох країнах виникає питання важливості національної єдності та ідентичності, необхідність осмислення та прийняття власної історії як фундаменту для успішного розвитку та перспективного майбутнього», - заявив співзасновник Tiroche DeLeon Collection і засновник START Серж Тірош.

За словами куратора і засновника ArteLia Consultancy Лілії Тіппетс, відео-роботи показують складну ситуацію і кризу в Україні та Ізраїлі.

«Виставка звертається до таких складних питань, як міграція населення, пошук національної ідентичності, територіальні конфлікти, і їх інтерпретація і розуміння в умовах нашого часу, - зазначила вона. - Відеозображення можуть викликати вісцеральні реакції у глядачів, тим самим звертаючись до індивідуальної відповідальності кожного за те, що відбувається у світі».

Оцінити роботи ізраїльтян прийшли і українські VIP-гості. Серед них: голова Національної Інвестиційної Ради Борис Ложкін, екс-віце-прем'єр-міністр Володимир Семиноженко, а також їхні закордонні колеги: посол ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі та посол Ізраїлю в Україні Еліа Білоцерківський.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Також читайте на Знай.ua - Ложкін: Я не сумую по роботі в Адміністрації Президента.