Французька федерація фехтування оголосила битви на світлових мечах з популярної кіносаги "Зоряні війни" офіційним видом спорту.

Про це повідомляє Associated Press.

За інформацією АР, було прийнято рішення додати в арсенал професійних фехтувальників світловий меч поряд зі шпагою, рапірою і шаблею.

Світловий меч буде виконаний з полікарбонату зі спеціальними лампочками, і буде видавати характерний рев завдяки вбудованим звуковим чіпам.

Удари по голові та тілу дають учасникам поєдинку п'ять очок, по нозі і руці - три, по зап'ястям і пальцям - одне очко. Перемагає той, хто першим набере 15 очок або ж набере більше очок за три хвилини.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, у 2017 році українка Ольга Харлан стала чемпіонкою світу з фехтування.

Харлан завоювала золото чемпіонату світу з фехтування на шаблі.

Ольга Харлан
Ольга Харлан

У фіналі змагань Харлан розгромила шаблістку з Тунісу Аззу Бесбес з рахунком 15:5, ставши таким чином триразовою чемпіонкою світу в індивідуальній шаблі.

Всього для 26-річної українки ця золота медаль стала п'ятою вищою нагородою чемпіонатів світу. Раніше вона була найкрашою в світі в індивідуальних змаганнях у 2013 і 2014 роках, а також двічі вигравала золото командних змагань - в 2009 і 2014 роках.

Як писав Знай.ua, українські тенісистки Еліна Світоліна та Леся Цуренко піднялися в оновленому рейтингу WTA.

Після виходу в півфінал турніру Premier в Досі Еліна Світоліна піднялася на одну сходинку і тепер займає шосте місце.
Оновлений рейтинг WTA
Оновлений рейтинг WTA