Американцям запропонували розплачуватися за покупки своєю долонею. Компанія Keyo із Чикаго створила унікальний термінал, який зчитує біометричний ідентифікатор на руці.

Про це пишуть на офіційному сайті Keyo.

За словами головного виконавчого директора компанії Джексона Клейна, тепер людям не потрібно носити з собою гаманці, банківські картки, все що їм потрібно, це їх рука та смартфон.

Новий термінал визначає унікальний код, створений судинами на долонях.

"Ми бачимо майбутнє без ключів, карт, гаманців, посвідчень особи і квитків", - заявив Клейн.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Для зчитування ідентифікатора, створили спеціальну операційну систему для терміналів, яка з’єднується зі смартфоном. Для оплати долонею, потрібно ввести код, який надійшов з термінала на телефон та прикласти руку до сканера.

Система виконає два інфрачервоних сканування та проведе оплату.

Розробники сподіваються, що їх ідею підтримають і інші компанії та банки.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", у всіх холах київської підземки встановлять понад сто терміналів та банкоматів для зручності пасажирів.