Активісти блокади Донбасу не ставили питання вирішення військової проблеми, вони вирішували тільки внутрішньополітичні завдання.

"Умовно кажучи, усунути Ахметова - не може бути метою в рамках боротьби з агресією. Це може бути, скажімо, в рамках переділу сфер між одним олігархом з іншим олігархом. Тобто блокадників вирішують свої завдання", - сказала політолог Олеся Яхно, передає Politeka .net. При цьому організатори блокади змусили частину активістів, які мало розуміються на політиці, повірити в те, що вони вирішують питання війни з Росією.

За її словами, якби, якби блокадників хотіли змінити структуру економіки, їм варто було б запропонувати альтернативу вугіллю.

"Тоді б це виглядало реальним прагненням диверсифікувати або замінити чимось це вугілля. Або вони хотіли, щоб підприємства Ахметова втратили в прибутку", - сказала Яхно, додавши, що блокада зовнішні завдання і питання війни не вирішує, це внутрішньополітичні питання, щоб привести країну до дострокових парламентських виборів.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що найближчим часом в Україні можуть повернутися віялові відключення електроенергії. Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Іншого способу забезпечити країну електрикою, за його словами, немає.