Як за короткий час можна покращити життя людей у межах одного невеликого населенного пункту на 800 жителів, усій країні продемонстрував наймолодший у державі сільський голова, 24-річний Артем Кухаренко з Подільського, що на Черкащині.

У 2015 року тоді ще студента аграрного вишу вибрали 80% односельчан, повіривши цьому енергійному хлопцю, передає "24 канал".

Висуваючи свою кандидатуру на посаду очільника села, Артем реально розумів, які труднощі йому зустрінуться, тож заходився працювати з перших днів.

Насамперед він узявся за розбиті сільські дороги. Оскільки коштів на серйозний ремонт не було, новоспечений голова залив дірки бетоном, що обійшлося всього в 30 тисяч гривень. Допомогли райрада і спонсори, але й селяни не сиділи склавши руки. Вони провели благодійний концерт, кошти від якого теж пішли на благоустрій.

Незабаром у центрі Подільського з'явився безкоштовний Wi-Fi. Протягом року в школі та дитсадку замінили вікна, учням закупили нові парти, а дошкільнятам – іграшки та ліжечка. На всіх сільських вулицях відновили освітлення.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Тепер у планах Артема – зробити у відремонтованому будинку культури кінотеатр та тренажерний зал для людей.

Такі швидкі та позитивні зміни в селі принесли свої результати. Чимало молодих родин із задоволенням залишаються жити у Подільському і подають заяви у сільраду на отримання житла. Кухаренко хоче відремонтувати занедбаний гуртожиток, який у майбутньому зможе прихистити щонайменше 20 сімей.

Щоб провести туди каналізацію, воду та газ, потрібні чималі кошти, а в бюджеті села є лише мільйон гривень, тож зараз місцева влада активно шукає фінансування.

Незважаючи на перебої з грошима, Артем не опускає рук, і його планам не видно краю. Цього року він хоче заснувати в селі сміттєвий кооператив, створити зони відпочинку, відновити озеро та дати в будинки людей воду. А ще мріє, аби на ці ініціативи знайшлися інвестори, а також щоб в односельців була робота.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", польський реформатор Лэшек Бальцерович розповів, що заважає реформам в Україні.