Депутат від групи "Воля народу" Сергій Шахов вважає, що українці повинні знати, як країна буде погашати борги перед МВФ.

"Кабмін повинен представити парламенту і всім українцям план погашення боргів перед МВФ. І найголовніше - пояснити суспільству, з яких джерел буде відбуватися погашення. Люди не повинні платити з власної кишені за прорахунки влади", - написав політик у Facebook.

Він пояснив, що вже в цьому році Україна повинна виплатити 1 млрд доларів, в наступні три роки - більше 5 млрд. Для погашення таких виплат ВВП України щорічно має показувати 5% приросту. Однак чинний Кабмін його не здатний забезпечити.

Також Шахов не виключив, що умови кредитування будуть ще більше погіршуватися. "Влада сама загнала себе в цю пастку, оскільки вела таємні переговори і йшла на будь-які поступки, щоб отримати кредит", - написав політик.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що перенесення засідання Міжнародного валютного фонду (МВФ) про розгляд питання про чергове мільярдний транш для України став викликом для прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще