У небі Аргентини розпалився скандал. Авіакомпанія Austral висунула претензії до аеропорту міста Ла-Ріоха через халатність диспетчерів.

Справа в тому, що пілот авіаліній змушений був цілих 8 хвилин кружляти над повітряними воротами, намагаючись докликатись когось із небесних стрілочників. Однак безуспішно – з аеропорту ніхто не відповідав, пише видання Opinion Austral.

У результаті керівництво Austral звинуватило диспетчерів у недобросовісному виконанні своїх обов’язків. Мовляв, вони поснули на робочому місці й мало не спричинили повітряний колапс.

А от представник асоціації авіадиспетчерів Аргентини Густаво Кірога заступився за співробітників летовища.

"Якщо літак з пасажирами прилітає раніше встановленого терміну - це проблема компанії, яка не запрограмувала нормально свої польоти", - заявив він.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Крім того, на думку спеціаліста, небесні диригенти не зобов’язані приходити на роботу за годину до прибуття першого літака.

"Вони не працюють цілодобово, тому спати у командно-диспетчерському пункті, як стверджує пілот, не могли", - додав Кірога.

Варто зазначити, що аеропорт міста Ла-Ріоха починає роботу о 7 ранку. Проте згідно зі штатним розкладом, диспетчери мають приходити трохи раніше і бути готовими в разі чого прийняти літак.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", літак здійснив екстрену посадку через неоплачену ковдру.