Національний олімпійський комітет України визнав віце-чемпіона світу з фрістайлу, олімпійського чемпіона Пхенчхана-2018, Олександра Абраменка найкращим спортсменом лютого в Україні.
Про це повідомляє прес-служба НОК України.
Головний тренер збірної України з фрістайлу та особистий наставник Абраменка Енвер Аблаєв став найкращим тренером місяця.
Зазначимо, що Абраменко вже втретє отримує цю нагороду від НОК України. Раніше він отримував звання "Найкращого спортсмена місяця" у 2016 і 2018 роках.

Олександр Абраменко посів друге місце на чемпіонаті світу з фрістайлу
Олександр Абраменко посів друге місце на чемпіонаті світу з фрістайлу

Олександр Абраменко посів друге місце на чемпіонаті світу з фрістайлу
Олександр Абраменко посів друге місце на чемпіонаті світу з фрістайлу

У суперфіналі змагань Абраменко виконав стрибок Back-Double-Full-Full-Full, який приніс йому 126.24 балів.

Ця перемога стала першою нагородою світової першості в арсеналі Абраменка, та другою - в історії України.

Як писав Знай.ua, Олександр Абраменко повідомив, що змушений пропустити наступний сезон.

Останніми змаганнями в цьому сезоні став етап Кубка світу в Раубічах, де Абраменко виступив невдало, не потрапивши у фінал.
"Хотілося піти у відпустку на хорошій ноті, але не судилося. Ще після Олімпіади в мене були думки про те, щоб відпочити, адже це були для мене четверті поспіль Олімпійські ігри.
Це складно фізично і морально, навіть не було часу нормально відпочити. Думав піти після Кореї, але втримав чемпіонат світу, адже у мене ще не було медалей. Довелося готуватися.
В наступному році буду лікуватися, відновлюватися, і тоді з новими силами - на чемпіонат світу", - сказав Абраменко.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, Олександр Абраменко виграв "золото" у фіналі з фрістайлу серед чоловіків на Зимових Олімпійських ігор 2018 року. Виступ Абраменко в Пхенчхані зробило його першим чоловіком-українцем, який виграв золоту медаль на Зимових Олімпійських іграх.

Як повідомляв портал Знай.ua, про завершення кар'єри оголосив легендарний норвезький лижник, дворазовий олімпійський чемпіон та 13-кратний чемпіон світу, володар Кубка світу, Петтер Нортуг.