Червоноград вважається одним з містичних місць в Україні. На карті його дуже важко знайти, але якщо ви готові відправитися за пошуком містики і загадки, тоді вам необхідно відвідати Тернопільську область. Місцеві жителі підкажуть, як добратись в Червоноград і розкажуть безліч історій про занедбаний замок і містичні історій, пов'язаних з ним.

Звідки пішла назва Червоноград?

Виявляється, місто назвали на честь того, що грунт землі має червонуватий відтінок, особливо це помітно в дощову погоду, коли колір ґрунту набуває особливий насичений рудувато-червоний відтінок. Червоноград почав своє існування ще в 9 столітті. В той момент почали з'являтися перші побудови з дерева. Червоноград довго вважався резиденцією російських князів. У першій половині 15 століття, резиденція отримала королівський статус.

[[{"fid":"175944","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"7":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"8":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"480","width":"640","class":"media-element file-default","data-delta":"7"}}]]

[[{"fid":"175942","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"5":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"6":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"667","width":"1024","class":"media-element file-default","data-delta":"6"}}]]

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Якщо подивитися на фото або своїми очима на замок в Червонограді, то відразу складається враження, що дійсно це спорудження було побудовано для царських сімей.

У 1970 році Червоноград був вилучений з офіційного списку українських міст, селищ і сіл.

В ході турецьких навал, більша частина замку була зруйнована. У 1820-1840 роках, спорудження було трохи відновлено. У цей момент був побудований палац в стилі неоготики. Палац має замкові вежі. Авторство проекту трималося у великій таємниці, яку досі ніхто не знає до кінця.

[[{"fid":"175941","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"4":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"600","width":"800","class":"media-element file-default","data-delta":"3"}}]]

Зараз від замку мало чого залишилося. Але дивлячись на царські руїни можна відновити повну картину минулого споруди. Більшість туристів приваблює це місце. Відвідавши Червоноградський замок можна побачити старі підземні ходи, потрапити в печеру "Поросячка" про яку місцеві жителі можуть розповісти безліч історій. Якщо вірити розповідям, у цій печері жив чернець, а тепер ці покинуті печери охороняє безголовий лицар. Якщо вірити іншими легендами, на території замку можна побачити привида дівчину, яка загинула під час нападу турків.

Містичні історії відповідають зовнішньому вигляду замку. Навколо замку часто можна помітити підвищену туманність, навколо панує мертва тиша, яку порушує тільки шум водоспаду. Біля замку протікає річка, яка свого часу утворила водоспад висотою 16 метрів.

[[{"fid":"175940","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"2":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"900","width":"1600","class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

Вірити містичних загадок чи ні, вибирати кожному. Повірити яким-небудь розповідями можна тільки, якщо побачити своїми очима. Щоб побачити красу царських руїн, величезний водоспад, красу навколишнього середовища і провідати привидів замку можна сміливо вибрати день і з'їздити в Червоноград.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що Буцький каньйон між собою називають "маленькою Швейцарією". Масивні гори нагадують знамениті швейцарські курорти. Буцький каньйон знаходиться в Черкаській області, в самому серці України. Тут протікає річка Тікич, береги якої утворюють Букинській каньйон.