У п'ятницю, 24 березня, в Загребі відбудеться матч 5-го туру групового етапу відбіркового циклу ЧС-2018 Хорватія - Україна. Це один з вирішальних матчів для нашої збірної з футболу.

Пропонуємо ознайомитися з детальнішою інформацією по цьому поєдинку.

Хорватія - Україна

Загреб. Стадіон Максимір

Арбітр: А. Лаос (Іспанія)

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Початок - 21:45. Трансляція - Україна, Футбол 1

Котирування від GameBet: Перемога Хорватії - 1,69, Нічия - 3,6, Перемога України - 4,76.

Після чотирьох проведених турів хорвати з десятьма балами лідирують в нашій групі. Україна має вісім очок і крокує одразу позаду найближчого суперника. Тож прийдешній матч цілком можна назвати битвою за шість очок.

З кадрових питань у збірної Хорватії одна проблема - в останньому матчі за Атлетіко травмувався правий захисник Шиме Врсалько, після чого з'явилися чутки, що в команду може повернутися Даріо Срна. Навіть головний тренер хорватів Анте Чачіч казав, що захисник Шахтаря поспішив завершувати кар'єру у головній команді своєї країни. У хорватів великі сподівання на центральних півзахисників Луку Модріча з мадридського Реалу та Івана Ракітіча з Барселони. Попереду особливої уваги заслуговують фактурний Маріо Манджукіч з Ювентусу і наш старий знайомий, екс-форвард Дніпра Нікола Калініч.

  • Хорватія - Україна: Прогноз і ставки букмекерів на матч

Наставник збірної України Андрій Шевченко спочатку здивував розширеним списком з 35 футболістів. Однак після 22-го туру чемпіонату України молодий тренер відсіяв вісісм виконавців - зокрема, Романа Яремчука, який вийшов в основі Динамо на матч з Чорноморцем, наче непогано попрацював, але не переконав легендарного нападника Динамо і Мілана. Випав з обойми і голкіпер Зорі Олексій Шевченко. Луганський клуб представлятиме лише півзахисник Іван Петряк. Колишній гравець Зорі Олександр Караваєва, який ніяк не може пробитися в склад турецького Фенербахче, також залишився поза увагою тренерського штабу збірної. Не опинився в остаточному списку і нападник Андрій Борячук з Шахтаря. Зараз у донецькій команді висока конкуренція попереду, і молодий форвард поки не користується довірою португальця Паулу Фонсеки.

Також певні питання викликала відсутність Євгена Хачеріді, адже він уже давно всім все довів, а те, що є проблеми з Сергієм Ребровим, то внутрішні справи Динамо. Для боротьби з габаритними форвардами хорватів Хачеріді став би в нагоді. Тим більше він зараз в такому стані, що бився би до останнього. Шевченку і його помічникам видніше, можливо, вони консультувалися з колегами зі столичного клубу і ті повідомили, чого не знає широкий загал.

Звичайно, відповідальність за результат несе головний тренер, і якщо він впорається з завданням, всі лише аплодуватимуть. Коли мова йде про національну команду, не хочеться зачіпати болючі теми.

Насамкінець зауважимо, що на часі спортивна складова - про політичну поки не говоримо.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, перед матчем кваліфікації ЧС-2018 з Хорватією збірна України проводить збір в Австрії.

Фото: Getty Images