Як правило, день ми починаємо з кружки кави, що бадьорить. Ароматний напій допомагає прокинутися, надає життєвої енергії та бадьорості. Багато дотримуються стереотипу, якщо ранок почалося не з кави - це ранок автоматично стає невдалим.

З приводу шкоди і користі ароматного напою ходить безліч розбіжностей. У тих, хто має хвороби серцево-судинної системи, каву не рекомендується вживати. Але мало людей, які шкодують себе і своє здоров'я, тому навіть при наявних недугах, все одно ми вживаємо каву.
Жінки і дівчата, які стежать за своєю зовнішністю і фігурою часто відмовляються від вживання кави, так як цей напій призводить до старіння шкіри і організму.

Завзяті любителі кави п'ють його по кілька чашок в день, але після перевищення денної дози відчувають втому з супроводом головного болю. Кава вимиває кальцій з організму, знижує шанси на здорову вагітність, кава зневоднює організм, псує емаль зубів.

Від кави важко відмовитися. Ми звикли його пити щодня, у великих кількостях. Деякі вважають, що мають якусь залежність від кофеїну, але це неправда.

Від будь-якої шкідливої ​​звички можна позбутися, навіть від вживання кави.
Каву можна замінити іншими напоями, які будуть виконувати такі ж функції як і бадьорий напій.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Латте з куркумою

Куркума прискорює обмін речовин. Корінь куркуми багата на кальцій, йод, вітаміни групи В - в цілому це трав'яниста рослина дуже корисна. Необхідно взяти корінь куркуми, натерти на тертці і залити окропом. Дати час, щоб напій настоявся. Туди можна додати трохи молока, кориці та імбиру. При частому вживанні напою з кукурма, знизить потребу пити чистий кави.

Какао

У какао-бобах теж міститься кофеїн, так що какао дозволяє підбадьоритися. Какао дуже калорійний напій, але якщо його пити в першій половині дня, він ніяк не вплине на фігуру. У какао можна додавати корицю, мускатний горіх.

[[{"fid":"176014","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"4":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"5":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"705","width":"1000","class":"media-element file-default","data-delta":"4"}}]]

Матча-латте

Матчу-латте - підбадьорливий напій, який багатий на вітаміни. Це особливий вид чаю, який можна знайти на прилавках в магазинах. Візьміть 100 мл кокосового молока, 100 мл мигдалевого, 1/2 чайної ложки чаю матча, столову ложку кокосового масла, додайте ваніль і корицю. Змішайте всі інгредієнти і напій готовий до вживання. Додаткові плюси цього напою в тому, що він допомагає насититися.

Найчастіше ми п'ємо каву, щоб знизити апетит, але це не правильно. Апетит можна знижувати завдяки іншим продуктам і напоям. Правильно харчування полягає в тому, щоб їсти їжу, яка насичує організм на тривалий час.

Цикорій

Цикорій дуже корисний для здоров'я. Мелений корінь - це гідна альтернатива ароматному напою.

[[{"fid":"176013","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"3":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"1014","width":"1600","class":"media-element file-default","data-delta":"3"}}]]

Імбирний чай

Імбир - це корисна рослина. Імбир - це природний анальгетик, що володіє противірусною, стимулюючою дією. Він допомагає впоратися з апатією і млявістю, надає бадьорості. В імбирний напій можна додавати мед.

Вживання кави відноситься до шкідливої ​​звички, від якої потрібно позбавлятися. Вся проблема в нашому ставленні до напою, але альтернатива завжди є, яка набагато корисніше кавового напою.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що площа угідь, придатних для вирощування кави, до 2050 року скоротиться удвічі через підвищення температури, а також розвитку шкідників та грибів. А до 2080 року дика кава й зовсім зникне з лиця Землі.