Колишній співробітник Державного департаменту США, а нині член Атлантичної ради Едвард Фішман розповів, чому Росії не слід розраховувати на скасування або пом'якшення санкцій.

Про це йдеться в статті видання The Wall Street Journal.

Перший пункт - це несподівано злагоджена робота Штатів і Євросоюзу: незважаючи на часті заяви європейських лідерів про антісанкційну політику, проте ніхто не вважав за потрібне насправді опротестовувати їх. Навіть найбільший фігурант Союзу - канцлер Німеччини Ангела Меркель - цілком і повністю підтримує цю політику.

По-друге, варто звернути увагу на те, що за весь "санкційний" час жодна з країн-учасниць не скористалася правом вето: навіть проросійські Угорщина і Греція, хоча опротестування хоча б одного члена Євросоюзу могло б спровокувати серйозну кризу. Але оскільки ніхто досі не вважав за потрібне скористатися цим правом, ймовірність використання вето тепер вкрай мала.

Третій пункт - відсутність будь-якого серйозного негативного впливу санкцій на економіку Штатів і Євросоюзу. Навіть санкції відносно найбільшого нафтового виробника "Роснефть" і заморожування декількох великих проектів розвитку підприємства не позначилися на світовій вартості газу і нафти.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

І четвертий, заключний пункт: Америка разом з Європою оперативно розробили критерії, за якими можна об'єктивно оцінювати діяльність Російської Федерації: це виконання Мінських домовленостей. Тобто, поки терористи, яких спонсорує РФ, триматимуть контроль над Сходом України, ані найменшої причини для зняття або навіть пом'якшень санкцій просто немає.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що Російській Федерації загрожують санкції, які стануть найбільшими в історії США.