Співробітники ФСБ допитали і побили аспіранта історичного факультету МДУ за те, що він вивісив український прапор з вікна своєї кімнати в гуртожитку. Інцидент стався 18 березня під час фестивалю на честь річниці "приєднання" Криму.

Про це повідомив один аспіранта, передають російські ЗМІ. Потерпілий протестував проти витрати держкоштів на фестиваль. У той час, як МДУ не може виділити фінансування на ремонт гуртожитку. Він сказав, що його акція не була політичною.

Він вирішив продовжити свою акцію на сходах, але там його вже чекав співробітник служби безпеки гуртожитків. Через деякий час до аспіранта прийшов майор поліції, якого супроводжували троє людей в штатському, які представилися співробітниками ФСБ.

Росіянина завели в його кімнату і почали оглядати всі речі. В результаті правоохоронці відібрали фотоапарат, телефон і ноутбук.

"Поліцейський пішов, а ФСБшники почали допит з пристрастю - хто такий, на кого працюєш, хто тобі заплатив. Змусили включити ноутбук, рилися в телефоні і фотоапараті. Особливо його не били, в голову тільки розкритою долонею, в корпус кілька разів тикали загостреною шваброю , від якої залишилися порізи і синці ", - розповів один затриманого.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Після допиту чоловіка змусили написати розписку, в якій вказувалося, що він готовий "працювати інформатором" ФСБ. У протоколі поліцейські наказали написати, що він розмахував прапором і нецензурно висловлювався.

Аспірант зафіксував побої і звернувся за допомогою до правозахисників з організації "Комітет із запобігання катуванням". Крім того, потерпілий назвав імена співробітників спецслужб, причетних до побиття.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, один і фігурантів справи про переворот в Чорногорії заявив, що його організацією і фінансуванням займався російський дипломат.