14 лютого, в ефірі телеканалу "Беларусь 24" у інформаційно-аналітичній програмі в рубриці "Акценти" показали карту України без анексованого Росією Криму, що порушує українське законодавство.

Про це заявили у Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення.

У програмі показали віртуальну карту країн-членів регіонального об'єднання Центральноєвропейська ініціатива, куди входить і Україна.

"На цій карті територію української держави зобразили без Криму", - наголосив регулятор.

Як зазначили у Нацраді, це свідчить про те, що телеканал підтримує агресію Росії щодо України та анексію Криму.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того, це порушує й Закон України "Про інформацію".

Також зазначається, що телеканал транслює необ'єктивну інформацію щодо поточних подій в Україні, порушуючи загальноприйняті журналістські стандарти. Так, наприклад, 26 лютого в інформаційно-аналітичній програмі "Главный эфир" порушено баланс думок щодо окремих політичних події в Україні, результатом чого стало однобоке їх висвітлення.

Нацрада закликала керівництво каналу привести у відповідність зміст програм до законів України "Про телебачення і радіомовлення" та "Про інформацію", інакше регулятор поставить питання про припинення трансляції каналу в Україні.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", з українського ефіру зник "17 канал", який поплатився за прокремлівську позицію.