Співробітники Київського СІЗО оголосили акцію протесту через низьку суму виплаченої зарплати. Другий день вони не пускають до затриманих їх адвокатів.

Про це повідомив екс-глава Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький на своїй сторінці в соцмережі.

"У Київському СІЗО проблема — чергові зміни №3 і №5 відмовляються вранці заступати на службу. Причина — низька виплачена заробітна плата. І тим прапорщикам вже все одно. Обіцянками їх годують майже рік. А з Гарварда і Оксфорда все ще ніхто на зарплату 2400 не йде працювати", — написав він.

У Мін’юсті запевнили, що конфлікт з працівниками СІЗО вичерпаний і вони вже працюють у штатному режимі. З керівництвом ізолятора з цього приводу була зустріч та розмова зранку. Людям надали "об’єктивні пояснення причин ситуації, що склалася".

Cтаренький зазначає, що проблема з розміром і виплатою заробітних плат наростає, як сніговий ком.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

[[{"fid":"176200","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"721","width":"800","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у московському СІЗО зарізали колишнього директора "Роскосмосу" Володимира Євдокимова.