Нова Адміністрація Трампа, Конгрес і Сенат готуються розслідувати системну корупцію української влади. Про це пише американське видання PRNEWSCHANNEL.

Зокрема, конгресмен Дейна Рорабейкер, який є головою підкомітету з питань Європи, Євразії та нових загроз комітету у закордонних справах Палати представників, став головним голосом в питанні корупції в Україні. Комітет призначив слухання з приводу незаконної діяльності ряду українських бізнесменів і політиків, серед яких - Ігор Кононенко, Валерія Гонтарєва, Віталій Хомутинник і Олександр Грановський з найближчим оточенням, серед якого депутат президентської фракції Сергій Алексєєв і скандально-відомий суддя з пулу Януковича - Артур Ємельянов.

У статті наводиться ряд звинувачень, серед яких пані Гонтаревої інкримінується співпраця зі структурами Януковича і допомогу у виведенні 2 млрд грн, що на той час було близько $ 200 млн. Ігор Кононенко згадується як близький друг президента, а його діяльність пов'язують з корупційними схемами, сірим експортом і виведенням коштів.

Окремо згадується і права рука пана Кононенко Олександр Грановський, пов'язаний з рейдерськими скандалами SkyMall, схемами Сергія Курченка і Бориса Тимонькіна, в тому числі і за участю вищезгаданого депутата з БПП Сергія Алексєєва.

Крім того, уряду США пропонується звернути увагу на пропозицію Михайла Саакашвілі провести окреме розслідування по офшорним рахункам Віталія Хомутинника, який також був причетний до злочинного бізнесу Сергія Курченка і проданого братами Буряками "Брокбізнесбанку".

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Конгрес повинен розглянути питання про створення спеціального комітету з розслідування фінансових злочинів українських чиновників: і призначених, і обраних - повідомляється в публікації. Адміністрація Трампа повинна скласти список корумпованих українських політиків, запропонувати заходи щодо виправлення становища і перелік можливих санкцій. Вона також повинна розслідувати незаконний потік коштів в офшори і почати залучення українських політиків і їх фінансистів до відповідальності.

Ці заходи, за задумом, повинні запобігти розпаду України як держави. Якщо цей розпад станеться, Україна стане полігоном для незаконного обігу зброї, наркотиків і екстремістських угруповань - вважають американці. Ризики для економічної і політичної стабільності Європи і подальшого вторгнення Росії в Україну реальні, це може вплинути на інтереси США в Європі з точки зору геополітичних важелів і привести до розширення впливу Росії, переконані американські чиновники.