21 березня 2017 року, у Міжнародний день лісів та у рамках акції Держлісагентства "Майбутнє лісу у твоїх руках", т. в. о. Голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич та представники делегації з Республіки Словенія взяли участь у посадці лісу на території Макарівського лісгоспу (Київська область).

У акції також взяли участь юні лісівники Комарівського та Ніжиловицьке учнівських лісництв.

Розпочинаючи посадку лісу, Христина Юшкевич підкреслила, що основна задача лісівників – піклуватися про лісовий фонд та збільшувати відсоток лісистості країни до оптимальних 20%, а основна функція Держлісагентства – це відновлення та створення нових лісів.

"Садіння лісу виховує культуру бережливого ставлення до природи, особливо, коли до посадки лісу долучаються цілі родини, учні шкіл та студентство. Акція має передусім соціальний характер. До неї долучаються вихованців з будинків-інтернатів, діти-сироти та позбавлені батьківського піклування", - додала т.в.о. Голови відомства.

За словами Христини Юшкевич, орієнтовний обсяг відтворення лісів у 2017 році становитиме понад 50 тис. га, в тому числі нові ліси будуть створені на площі близько 2 тис. га. Лісогосподарські підприємства, які входять до сфери управління Держлісагентства, забезпечать своєчасне відновлення лісів на зрубах минулого року.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Зазначимо, що 2013 року 21 березня Генеральною Асамблеєю ООН проголошено Міжнародним днем лісів. І цей день відзначають в усіх країнах світу. Кожного року Продовольча та сільськогосподарська організація ООН визначає тематику святкувань з метою пропагування значення лісів та лісового господарства для суспільства. Цього року Міжнародний день лісу відзначатиметься під гаслом "Ліс та енергія".

Державне агентство лісових ресурсів України в цьому році проводить 12-ту акцію "Майбутнє лісу у твоїх руках". Акція триватиме до Дня Довкілля, який цього року в Україні відмічається 15 квітня.

Метою, започаткованої Держлісагентством акції, є виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки в лісі, роз’яснення широким колам громадськості важливості створення лісових насаджень, ознайомлення та надання можливості учнівській молоді, представникам громадськості взяти участь у створенні лісів, підвищення довіри громадськості до діяльності лісогосподарської галузі.