Ввечері 20 березня, на столичній Оболоні вщент згоріла квартира на першому поверсі багатоповерхівки. Всього у трагедії постраждали дев'ятеро людей, у тому числі двоє дітей, які отруїлися гаром. Їх відвезли до лікарні.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Задимлення заблокувало мешканців квартир на вищих поверхах, рятувальникам довелося їх евакуювати: всього 35 людей.

Як розповіли рятувальники, потрапити до місця займання було дуже складно. Помешкання було дуже захламлене, з безліччю горючих матеріалів. Сприяли швидкому поширенню вогню й щілини у стінах, адже будинок старий. Вогню як такого майже не було, проте дим сягав аж сьомого поверху.

За попередніми висновками вогнеборців, загоряння сталося через замикання електрощитку.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

До всього постало питання ще й стосовно того, чим взагалі люди мали право тут жити, оскільки раніше приміщення було комірчиною для прибиральників. Законність перевірить поліція.

Знайомі потерпілих називають приміщення квартирою, бо його повністю обжили. Мешканці будинку нічого проти двірників не мають. Розповідають, що вони добрі люди, завжди прибирали у дворі.

Зазначається, що мережу могло перевантажити те, що приміщення на першому поверсі ЖЕК здає в оренду різним підприємствам. Керівники комунальників коментарів не надали.

Найімовірніше, що рятувальники покладуть провину на комунальне підприємство.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", у Києві на Оболоні загорілася кімната прибиральниці.