У Каліфорнії запустили будівництво першої пасажирської кабіни високошвидкісного вакуумного потяга Hyperloop. Його планують показати на початку 2018 року у Франції, після чого почнуть поступово вводити в експлуатацію.

Про це пише TJ, з посиланням на представників Hyperloop Transportation Technologies (HTT)

У пасажирській капсулі вміщатимуться 28-40 пасажирів. Її маса сягне 20 тонн. Довжина кабіни - 30 м, діаметр — 2,7 м. Hyperloop зможе розвивати максимальну швидкість до 1223 км/год.

Над конструкцією також працює і компанія Carbures S. A, яка займається проектуванням фюзеляжів і будівництвом у сфері аеронавтики та авіакосмічної галузі.

HTT зняла ролик, в якому розповіла про безпеку системи транспортування і показала, як буде виглядати капсула.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"У центрі наших інтересів — пасажир, тільки так можна гарантувати безпеку", - зазначив глава компанії НТТ Дірк Алборн.

Додамо, концепцію Hyperloop придумав глава SpaceX і Tesla Елон Маск. Пізніше без його участі з'явилися компанії HTT і Hyperloop One, які вирішили втілити цю ідею в життя.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", Hyperloop One показала зображення тунелю, який будують посеред пустелі в штаті Невада.