Цимбалюк розповів про подробиці свого затримання в коментарі агенству УНІАН. За його словами, поліція з’явилась після того, як він записав інтерв'ю з аспірантом історичного факультету МДУ Захаром Сарапулом, який 18 березня, в день анексії Криму, вивісив прапор України.

"Після того як ми записали інтерв'ю, Захар дістав прапор України, і ми його теж зняли. Після чого під'їхала поліція, почала перевіряти документи. В результаті поліцейські почали говорити, що нібито ми проводили мітинг і, можливо, вигукували якісь гасла, і зараз нас доставили у відділення поліції в будівлі МДУ. Забрали паспорти, акредитації ", - повідомив Цимбалюк.

Роман Цимбалюк також повідомив, що разом з ними поліція РФ затримала і оператора телеканалу «1+1» Микиту Бородіна.

"За російським законодавством, вони не мали права нас затримувати. Ми знімали в громадському місці, на вулиці, практично в сквері, неподалік від оглядового майданчика", - зазначив журналіст.

Цимбалюк вважає своє затримання безпідставним і написав відмову від дачі будь-яких пояснень.

Як повідомляв сайт Знай.ua, сьогодні, 21 березня, російські силовики затримали українського журналіста Цимбалюка

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще