Український тенісист Сергій Стаховський вийшов у півфінал турніру серії ATP Challenger Tour в Тайбеї (Тайвань) Taiwan Santaizi Open.

У чвертьфіналі 33-річний Стаховський (№124 рейтингу АТР) обіграв японця Тацуму Іто (148) з рахунком 2:1 (7:6 (3), 6:7 (5), 6:4). В рамках затяжного матчу тенісисти пробули на корті 2 години 30 хвилин.

Перший сет був рівним і його доля вирішувалася на тай-брейку, в якому японець вийшов вперед – 3:0, а потім програв сім розіграшів поспіль.

У другій партії Іто вигравав 2:1, але Стаховський зміг взяти подачу азіата, і зробив рахунок 4:2 на свою користь. Але Тацума зміг наздогнати українця і справа дійшла до тай-брейка, на якому представник Японії, ведучи 6:2 і маючи чотири сет-боли, ледь не програв сет. За рахунку 6:5 Іто все ж таки зробив свою справу і переміг в партії.

У третьому сеті ініціативою спочатку знов володів японець, який вигравав 4:2, однак Стаховський виграв чотири гейми поспіль і заслужено переміг у матчі.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

У півфіналі турніру Стаховський знову зустрінеться з японцем. На цей раз суперником Сергія буде Го Соеда (207-й у світі).

Дарина Снігур
Дарина Снігур

У фіналі Даша у двох сетах (6:4, 6:2), переграла 28-річну представницю Канади Ребекку Маріно.

Призовий фонд турніру склав 25 тисяч доларів. Це перший 25-тисячник, на якому Снігур виступала в своїй кар'єрі.

Завдяки перемозі в Японії Снігур заробила 50 рейтингових очок. У понеділок, 15-го квітня, українська тенісистка повернеться в рейтинг WTA.

Як писав Знай.ua, українська тенісистка Катарина Завацька зіграє на турнірі серії WTA Intarnational в Лугано.

Катарина Завацька
Катарина Завацька

Українка вийшла в основну сітку турніру. Її суперниця з Іспанії Паула Бадоса відмовилася продовжувати матч, завершивши поєдинок з рахунком 7:5, 3:0.
Завацька зробила вирішальний брейк у першому сеті, а у другій партії взяла три гейми поспіль.
Першою суперницею Завацкой в основній сітці стане польська тенісистка Ярма Свентек.

Як повідомляв портал Знай.ua, Еліна Світоліна вирвалася вперед у рейтингу WTA.