Кирило Пирогов приніс Україні першу нагороду чемпіонату Європи з важкої атлетики, що проходить у грузинському Батумі.

В активі спортсмена, який виступає у ваговій категорії до 96 кг, бронза в ривку з результатом 171 кг.

Жіноча збірна України стала найкращою на чемпіонаті Європи з боротьби.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Підопічні Володимира Євонова здобули перемогу у загальнокомандному заліку на першості континенту з боротьби у столиці Румунії Бухаресті.

У рамках чемпіонату Європи українська борчиня Аліна Бережна здобула переконливу перемогу у фіналі до 72 кг. Наша співвитчизниця виявилася сильнішою за Анну Кармен Шелл з Німеччини.

Таким чином, Бережна поставила золоту крапку у виступі жіночої збірної України у Бухаресті, яка стала найкращою на першості континету.

На чемпіонаті Європи з боротьби вихованка калуської школи вільної боротьби Тетяна Кіт принесла в скарбничку збірної України другу за день срібну нагороду.

У ваговій категорії 57 кг Тетяна Кіт від самого початку була налаштована серйозно. У першій сутичці вона не дала своїй італійській суперниці шансу, хоча та є бронзовою призеркою Середземноморьського чемпіонату.

З рахунком 4:3 Тетяна перемогла у чвертьфіналі бронзову призерку чемпіонату Європи з Франції. Боротьба за вихід до фіналу була дуже напруженою. Українці протистояла молода молдовська борчиня — дуже амбітна та потужна, вона — чемпіонка Європи U23 та чемпіонка світу та Європи серед молоді.

Але Тетяна змогла вийти до фіналу, в якому на килим проти неї вийшла досвідчена Емесе Барка з Угорщини. На її рахунку — дві світові та чотири європейські бронзи, а тому вона має досвід серйозної боротьби. Наша борчиня поступалась з рахунком 2:4, а за за три секунди до завершення сутички Тетяна провела прийом, завдяки якому могла перемогти на туше. Але цього разу українка здобула тільки срібну медаль.

Раніше 23-річна українка Лілія Горішня здобула срібло чемпіонату Європи.

У фіналі представниця України поступилася діючій чемпіонці Європи Стальвірі Оршуш.

Свою першу сутичку з французькою борчинею вчора Лілія виграла на туше. Також раніше Горішня виявилася сильнішою за норвежку Сільє Кнутсен та нідерландку Джесіку Блажку.

Українки на чемпіонаті Європи з боротьби

Збірна України завоювала третє золото на чемпіонаті Європи з боротьби, який проходить у столиці Румунії Бухаресті.

29-річна львів'янка Алла Черкасова перемогла у фіналі турніру до 68 кг представницю Чехії Аделу Ганзлічкову.

Раніше дві золоті медалі виграли українки Оксана Лівач та Ірина Гусяк.

За підсумками першості Європи збірна України посяде третє командне місце.

Українка Ірина Гусяк (до 55 кг) здобула переконливу перемогу у фіналі над болгаркою Евеліною Ніколовою і слідом за Оксаною Лівач (до 50 кг) піднялася на першу сходинку п’єдесталу пошани чемпіонату Європи з боротьби, що проходить у столиці Румунії Бухаресті.

Також на чемпіонаті Європи в Бухаресті (Румунія) перший комплект нагород розіграли представниці жіночої боротьби.

На найвищу сходинку п'єдесталу континентальної першості піднялася львів'янка Оксана Лівач.

Першою ж суперницею Оксани Лівач виявилась бронзова призерка чемпіонату світу U23 та віце-чемпіонка світу серед молоді Туркан Насірова з Азербайджану. Сутичка була запекла, але Оксана була сильнішою – 10:8. Далі стало ще гарячіше, проти нашої спортсменки на килим вийшла турчанка – чемпіонка світу та Європи U23, чемпіонка Середземномор’я, віце-чемпіонка Європи U23, бронзова призерка дорослого чемпіонату Європи та світу. І знову блискуча перемога Лівач 2:0.

У фіналі категорії 50 кг українку чекала дворазова бронзова призерка чемпіонату Європи U23 та багаторазова призерка континентальної та світової першості серед молоді. Болгарська борчиня була налаштована рішуче, але Оксана в останню хвилину переломила хід сутички та виграла з рахунком 6:4!

Нагадаємо, український борець вільного стилю Олександр Хоцянівський завоював бронзову медаль у ваговій категорії до 125 кг на чемпіонаті Європи з боротьби у Бухаресті (Румунія).
Як повідомляє НОК України, у фіналі за 3-е місце Хоцянівський переміг поляка Роберта Барана (3:2).

Він переміг у "малому" фіналі поляка Кшиштофа Бьянковскі (4:0). Відзначається, що ще один українець Семен Радулов (70 кг) програв сутичку за третє місце іншому представнику Польщі Магомедмураду Гаджиєву (0:6).

У командному заліку Україна посіла п'яте місце.