ПСЖ прийме участь у зборі коштів на відновлення собору Паризької Богоматері, повідомляється на сайті французького гранда.

ПСЖ має намір координувати роботу самого клубу, його партнерів і фанатів на всіх рівнях для стимулювання і участі в зборі коштів на відновлення собору.

Також ПСЖ висловив захоплення роботою паризьких пожежників у боротьбі з вогнем у Нотр-Дам-де-Парі і повідомив, що надасть їм підтримку.

Президент Ренна і один з найбагатших людей Франції Франсуа-Анрі Піно, син Франсуа Піно, пожертвує 100 мільйонів євро для відновлення собору Паризької Богоматері після пожежі.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Я і мій батько вирішили пожертвувати 100 мільйонів євро з фондів компанії Artemis на повну реконструкцію Нотр-Дам-де-Парі", — сказав син Франсуа-Анрі Піно у коментарі Le Figaro.

82-річний мільярдер Франсуа Піно є главою компанії Kering, яка володіє багатьма відомими французькими брендами.

Пожежа в одному з найбільш відомих соборів світу сталася вчора. У Нотр-Дам-де-Парі обрушився шпиль і дах, але основні конструкції будівлі збереглися.

Причина спалаху невідома. Собор міг спалахнути через що проходить у ньому реконструкції.

Пожежа в Соборі Паризької Богоматері тривала майже 12 годин і її локалізували лише о 5 ранку 16 квітня за київським часом. На місці працювали сотні рятувальників, які робили все можливе, щоб вціліло як можна більше від символу Франції.

У вогні були знищені унікальні середньовічні елементи будівлі, конструкції, які створювалися сотні років тому і збереглися до наших днів. Експерти відзначають, що збиток, який завдала руйнівна стихія, не можна розцінювати тільки з фінансової точки зору.

Попередньо причиною пожежі називали будівельні роботи, які проводилися на верхніх рівнях собору. До таких попередніх висновків прийшли рятувальники, які працювали на місці пожежі. Зараз правоохоронні органи займаються допитом співробітників, які проводили ремонт собору Паризької Богоматері і відкрито кримінальне провадження.

Однак не всі дотримуються цієї точки зору. Так, член ради Нейі-сюр-Сен Філіп Карсенті зазначив, що не варто розглядати пожежа в Соборі тільки як нещасний випадок, адже причиною загоряння міг стати і навмисний підпал.

"Навіть якщо ніхто не загинув, цей інцидент можна розцінювати, як "французьке 11 вересня". (11 вересня 2001 року – терористична атака на вежі Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку – ред.). Церкви розоряються у Франції щотижня. Багато з політиків хочуть, щоб ми вірили, що це випадковість", – зазначив Карсенті, підкресливши, що ймовірність підпалу вельми вірогідна.

Деякі ЗМІ Франції підтримують думку про навмисний підпал, оскільки вогонь спалахнув близько 19:00, тобто в той час, коли ремонтні роботи вже не повинні були вестися. Але факт навмисного підпалу поки що не доведено.

Нагадаємо, полум'я охопило найсвятіше місце Єрусалиму.

Як повідомляв Знай. ua, Трамп, Макрон та інші відреагували на пожежу в Соборі Паризької Богоматері.

Знай. ua писав, що з палаючого Нотр-Дам-де-Парі врятували Терновий вінець Христа.