На Бостонському марафоні колишній морський піхотинець Міка Херндон на колінах доповз до фінішу заради пам'яті про своїх товаришів, які загинули під час бойових дій в Афганістані.

На 35-му кілометрі морський піхотинець зрозумів, що бігти вже не може, але здаватися він не збирався і вирішив доповзти до фінішу на колінах.

Учасники, які пробігали повз, хотіли допомогти йому встати, але Міка відмовився.

У підсумку американець подолав марафонську дистанцію за 3 години 38 хвилин.

Херндон після забігу сказав, що всякий раз, коли йому хочеться здатися, він просто повторює імена загиблих товаришів по службі і це допомагає йому долати труднощі.

Гордість України

52-річна українка Лариса Гетьман-Гнидунець стала першою жінкою в Україні, яка фінішувала на всіх шести головних марафонах світу серії World Marathon Majors.
Abbott World Marathon Majors - це шість найпрестижніших і наймасштабніших марафонів у світі: Токіо, Бостон, Лондон, Берліна, Чикаго та Нью-Йорк.

Лариса Гетьман-Гнидунець фінішувала на всіх шести "мейджорах"
Лариса Гетьман-Гнидунець фінішувала на всіх шести "мейджорах"

Гетьман-Гнидунець отримала свою мейджор медаль Abbott World Marathon Majors в Бостоні, де подолала марафонську дистанцію за 3:50:47, та встановила унікальний рекорд для України.

Лариса Гетьман-Гнидунець фінішувала на всіх шести "мейджорах"
Лариса Гетьман-Гнидунець фінішувала на всіх шести "мейджорах"

Як раніше писав Знай.ua, українська легкоатлетка Дар'я Михайлова показала третій результат на міжнародному напівмарафоні в Познані (Польща).

Михайлова подолала дистанцію за 1:12.28.
Першою фінішувала кенійка Ліліан Джелагат (1:11.13), а другою - ефіопка Аддісалем Тегегн (1:12.15).

Як раніше писав Знай.ua, жіноча збірна України стала найкращою на чемпіонаті Європи з боротьби.

Підопічні Володимира Євонова здобули перемогу у загальнокомандному заліку на першості континенту з боротьби у столиці Румунії Бухаресті.

У рамках чемпіонату Європи українська борчиня Аліна Бережна здобула переконливу перемогу у фіналі до 72 кг. Наша співвитчизниця виявилася сильнішою за Анну Кармен Шелл з Німеччини.

Таким чином, Бережна поставила золоту крапку у виступі жіночої збірної України у Бухаресті, яка стала найкращою на першості континету.

На чемпіонаті Європи з боротьби вихованка калуської школи вільної боротьби Тетяна Кіт принесла в скарбничку збірної України другу за день срібну нагороду.

У ваговій категорії 57 кг Тетяна Кіт від самого початку була налаштована серйозно. У першій сутичці вона не дала своїй італійській суперниці шансу, хоча та є бронзовою призеркою Середземноморьського чемпіонату.

З рахунком 4:3 Тетяна перемогла у чвертьфіналі бронзову призерку чемпіонату Європи з Франції. Боротьба за вихід до фіналу була дуже напруженою. Українці протистояла молода молдовська борчиня — дуже амбітна та потужна, вона — чемпіонка Європи U23 та чемпіонка світу та Європи серед молоді.

Але Тетяна змогла вийти до фіналу, в якому на килим проти неї вийшла досвідчена Емесе Барка з Угорщини. На її рахунку - дві світові та чотири європейські бронзи, а тому вона має досвід серйозної боротьби. Наша борчиня поступалась з рахунком 2:4, а за за три секунди до завершення сутички Тетяна провела прийом, завдяки якому могла перемогти на туше. Але цього разу українка здобула тільки срібну медаль.

Як раніше писав Знай.ua, українські гімнастки тріумфально виступили на Кубку світу в Болгарії і вибороли золото у групових вправах.

Групповые 3 обруча/4 булавы Финал - Кубок мира София 2019

Наша сборная команда в групповых упражнениях - победительницы финала с обручами/булавами на Кубке мира в Софии 🇺🇦🥇🏆! ********************************************** Our national group team is the winner of the hoops/clubs final at the World Cup in Sofia 🇺🇦🥇🏆!

Geplaatst door Ukrainian Rhythmic Gymnastics Federation op Zondag 14 april 2019