Український чемпіон за версією Всесвітньої боксерської ради (WBC) в напівважкій вазі Олександр Гвоздик (17-0, 14 КО) приголомшив своєю позицією щодо війни на Донбасі. Він заявив, що війну розв'язала не тільки Росія, а й Україна.

Про це спортсмен розповів в інтерв'ю виданню tribuna.com.

Читай Знай.ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Ось чому ми з росіянами стали ворогами? Чому? Тому що, наприклад, нашому президенту потрібна була димова завіса, щоб спокійно грабувати нашу країну. Як варіант. Я не знаю, які там тонкощі. Але це точно не те, що на нас росіяни напали, щоб забрати території. Я вас благаю. Це скільки вам повинно бути років, щоб в це вірити? Що це тому, що одні говорять росiйською, а інші – українською. Це ж нісенітниця. Може бути, я дурний. Але я в це не вірю", - сказав Гвоздик.

Олександр Гвоздик
Олександр Гвоздик

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як приклад, 32-річний харків'янин навів ситуацію на Кримському півострові. Гвоздик заявив, що війна на Донбасі ведеться для того, щоб відволікти людей він інших проблем.

Олександр Гвоздик
Олександр Гвоздик

"Чому в Криму немає війни? Адже там не зробили жодного пострілу. Що, Крим не так важливий, як Донецьк або Луганськ? Думаю, що як стратегічний об'єкт він важливіше. Я думаю, це все нав'язане людям, щоб відволікати їх від основних проблем. Плюс війна – це ж прибуткова справа, - додав український боксер.

Гвоздик дав однозначну відповідь на питання, хто винен в цьому конфлікті.

"Винні обоє. Думаєте, Порошенко з Путіним не на зв'язку? Я вас благаю", – підсумував Гвоздик.

Варто зазначити, що Олександр Гвоздик публічно підтримує мера Харкова Геннадія Кернеса та кандидата у народні депутати Вадима Воскобойникова. Зараз боксер мешкає в Америці й він також заявив, що третина людства взагалі не чула про таку країну, як Україна й не турбується про життя тут.

Нагадаємо, що Безсмертний розповів подробиці перемир'я: невже війна на Донбасі все-таки припиниться.

Як писав Знай.ua, Олександр Гвоздик захистив титул WBC, перемігши Дуду Нгумбу у п'ятому раунді технічним нокаутом.

Також Знай. ua писав, що загальна мобілізація та звільнення Донбасу: у Зеленського розкрили карти, "налаштований дуже рішуче".